Goodwood, het oud & nieuw-autofeestje op het (immense) landgoed van de Britse Lord March, wordt steeds populairder. En dat verplicht met name de Engelse merken met iets speciaals naar dat partijtje te komen. Niet dat ze dat erg vinden hoor – zie die zalige Jaguar van gisteren. En ook Bentley presenteert met bijzonder veel genoegen de GT3-versie van de Continental.

De reguliere Continental is een echte gentleman, maar dat is wel zo'n beetje het laatste dat je kunt zeggen van deze GT3. Een beul is het, één groot festival van spoilers (die boekenkast achterop!), splitters, diffusers en andere aerodynamische aanpassingen. Het interieur is volstrekt onherkenbaar, want volledig gestript – dat en een stevig aantal andere hakpartijen heeft een gewichtsverlies van maar liefst duizend kilo (!) opgeleverd. De vier liter grote, dubbelbeturbode V8 levert 600 pk vermogen. Een sequentiële zesbak transporteert dat geweld naar de achterwielen. Het onderstel is uiteraard, onder meer met viervoudig instelbare racedempers, aangepast aan de nieuwe taken van de Continental.

De GT3, is puur bedoeld om te racen en zal dat ook gaan doen als men klaar is met de verdere ontwikkeling. Het meedoen aan de heuvelklim op Goodwood maakte daar alvast deel van uit.

Reacties