Een Rolls-Royce Phantom biedt met zijn ruim 2 meter breedte en 5,7 meter lengte al een behoorlijke uitdaging met parkeren, met name in de binnensteden. Bentley verwacht overduidelijk in de toekomst dat alle parkeerproblemen ‘zó 2019’ zijn, want de Bentley EXP 100 GT is maar liefst 2,4 meter breed en 5,8 meter lang. Het ‘pas op, zwenkt uit’-bordje is optioneel.

De Bentley EXP 100 GT is een vooruitblik naar de wereld van 2035. Dus uiteraard is het studiemodel elektrisch, ontbreken de zijspiegels en past het interieur zo in Blade Runner. Elementen van de huidige Bentley Continental GT zijn duidelijk zichtbaar en ergens lijkt het een overdrijving van de Bentley EXP 10, een vorige conceptauto van het merk.

Voor het interieur gebruikt Bentley hout dat al 5.000 jaar oud is. Het zogenoemde ‘Copper Infused Riverwood’ vist men uit veenmoerassen, meren en rivieren, waar het al die jaren gepreserveerd is gebleven. Het interieur is sowieso een bijzondere plek om te vertoeven. Bentley past veel glas toe in het dak dat het licht verstrooit door het interieur. Daarbij zit je wel in de kijker van de buitenwereld.

De lichtgevende asbak in het midden van het prachtige interieur is een kristal uit Cumbria, een graafschap in het noordwesten van Engeland. In het kristal verstopt de Bentley Personal Assistant zich en via handgebaren kun je opdrachten geven. Uiteraard kan de Bentley EXP 100 GT volledig zelfstandig rijden.

De aandrijflijn bestaat uit vier elektromotoren die gezamenlijk 1.500 Nm aan koppel bieden. Een 0-100-tijd van 2,5 seconden moet hiermee mogelijk zijn, samen met een topsnelheid van 300 km/u. Het bereik van de Bentley EXP 100 GT is 700 kilometer en in de toekomstvisie van het merk is de auto binnen 15 minuten voor 80 procent opgeladen. De weegschaal geeft 1.900 kilo aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)