Bentleys zijn niet langzaam, ze hebben nota bene een model met ‘Speed’ in de naam. Maar echt wereldrecords verpletteren, dat doet Bentley ook niet precies. Daar gaat misschien verandering in komen nu het merk de overstap maakt naar elektrisch. Een snelle acceleratie is niet het doel, maar ze willen klanten wel de optie geven.

‘Voor ons zou het niet de gewelddadigheid van versnelling zijn die ons kan definiëren’, zegt CEO Adrian Hallmark tegen Automotive News Europe. Hij noemt snelle acceleratie zelfs oncomfortabel. Nee, het doel is ‘moeiteloze inhaalprestaties dankzij een enorme hoeveelheid koppel op aanvraag’.

De Bentley van de toekomst doet 0-100 in zo’n 1,5 seconden

Maar aangezien de elektrische Bentleys zo’n 1.400 pk zullen hebben, kun je dat net zo goed maar benutten. ‘Je kunt 0-60 mijlen per uur [0-97 km/u] hebben in 2,7 seconden. Of er kan gewisseld worden naar 1,5 seconden’, zegt de CEO uit. Deze elektrische auto met 1.400 pk moet in 2025 verschijnen. Op de foto’s hierboven zie je gewoon nog de Bentley Continental GT V8 Mulliner.

Waarschijnlijk zal de nieuwe elektrische Bentley verschillende instellingen hebben voor de acceleratie. Eentje om zo soepel en lineair mogelijk op te trekken als je passagiers hebt en eentje die alles op scherp zet. Er zijn al meerdere EV’s waarbij je softwarematig het koppel kunt terugdraaien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)