01. Porsche Pepita

Zo stijlvol dat deze stof opnieuw is gebruikt voor de 911 R. Sinds de jaren ’50 is deze bekleding kenmerkend geweest voor Porsches. En gelukkig heeft het de psychedelische ruitjesbekleding van de 944 en 928 overleefd.

02. Volkswagen GTI ruitjesbekleding

Vraag maar even aan de persoon naast je of die stoffen autobekleding kan noemen die er cool uitziet. Reken er maar op dat die de bekleding in de Golf GTI kiest. De Golf III en Golf IV moesten het zonder deze Schotse ruitjes doen. Wat het wel zo makkelijk maakt om de saaie generaties te spotten.

03. Lotus Esprit S1 ruitjesbekleding

Dit is de Lotus die TopGears beste-gebruik-van-de-zondagskleding-van-een-Schot-in-een-sportauto-prijs heeft gewonnen. De originele S1 had zulke vreselijke ruitjes, dat het zelfs voor de James Bond uit de jaren ’70 te smakeloos was. Jammer, Roger.

04. Range Rover Velar ‘premium textile’

Land Rover had niet het lef om te zeggen dat hun coole Range Rover een optie had voor stoffen bekleding. De Alcantara-achtige textuur moet beter voor de natuur zijn dan het ontvellen van een kudde koeien. Zoals elke hippe, onlangs Facebook-loos geworden medemens weet.

05. Cadillacs van de jaren ’70

We hebben het geprobeerd, echt waar. Maar we konden echt niet kiezen tussen de hoogtepunten van zitgelegenheden die zo uit je woonkamer hadden kunnen komen. Dus daarom deze maar.

06. BMW M-strepen

Niet alle autobekleding hoeft gebrand te staan op je netvliezen. De nieuwste BMW M-stoelen zitten vol technologie en zijn tot in de kleinste puntjes doorontwikkeld. Maar in de jaren ’80 en ’90 waren de drie coole strepen hét teken van de vlaggenschip-status.

07. Honda Civic Type R kuipstoelen

Alle Civic Type R’s, of ze nu subtiel, gek, beturbood of 9.000 tpm-schreeuwers zijn, hebben één ding gemeen: rode kuipstoelen. De nieuwste kunnen wel eens de beste van allemaal zijn.

08. Toyota Century wollen bekleding

De Century is de ultieme luxe-auto van Japan. Recent nog geüpdatet, met pas het derde model sinds 1967. De Century heeft de wollen bekleding gehouden, omdat die stiller is als je gaat verzitten (wel eens een krakend schaap gehoord? Nou dan) en minder gevoelig is voor veranderingen in temperatuur.

09. Peugeot 205 GTI met koeienharen

In de jaren ’80 was de hot hatch van Peugeot beschikbaar met rode stoffen bekleding en leer aan de zijkanten. Het gerucht ging dat het leer zo goedkoop was dat er nog koeienharen uit groeiden als ie al in de showroom stond. Hou het maar gewoon bij stof, garçons. En wil je graag sokken die bij je auto passen: kijk dan even hier.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)