In 1986 besloten de mafketels van AMG een 6,0-liter V8 in de 300E te leggen en hem een subtiele bodykit te geven. Samen dikke schoenen en een bootlading vermogen was dit een goed recept voor succes.

Door de gigantische prestaties, werd hij al snel vernoemd naar een instrument dat iedereen op de TopGear redactie liefheeft: ‘The Hammer’. Je ziet hem hierboven. Glorieus, toch? Deze zal samen met een aantal andere klassieke Mercedes-Benz-modellen deelnemen aan de Silvretta Classic Rally Montafon die vandaag begint en drie dagen duurt.

Leuk voor je…

Ja, en: The Hammer heeft ons aan het denken gezet. Vele andere auto’s met stoere benamingen vullen de geschiedenisboeken. Hier komen jullie (onze lieve lezertjes) in actie: wat is de beste bijnaam voor een auto die je ooit gehoord hebt? En dat hoeft niet eens een officiële naam te zijn. De bijnaam van de auto van de schoonmoeder van de kanarie van je overgrootoma mag ook.

Hebben jullie nog wat inspiratie?

Neem bijvoorbeeld de Porsche ‘Widowmaker’ 911 Turbo, de RUF CTR ‘Yellowbird’ en de oudere Mercedes ‘Red Pig’. Zelfs Ferrari heeft de ‘Breadvan’. En wie kan een van de bekendste vergeten: Nissan’s ‘Godzilla’, waarmee we de machtige GT-R bedoelen.

Dat zijn enkele bekende bijnamen, laat ons jouw favoriete bijnaam voor een auto weten in de onderstaande reacties, op Facebook of muurschilderingen in een oude verlaten grot.

Klaar? En af!

Reacties

 • Jasper heeft op 7 juli 2017 geschreven:

  Broekzakauto, bijnaam van mijn opa voor de smart.

  Reageer
 • Jan van Leersum heeft op 6 juli 2017 geschreven:

  PLATGESLAGEN VOLKSWAGEN , bijnaam voor een Porsche

  Reageer
 • Ronald heeft op 6 juli 2017 geschreven:

  Metsubsidie outlander phev

  Reageer
 • Martin heeft op 6 juli 2017 geschreven:

  “Doodskist” voor de Chrysler 300c Touring uit 2005..

  Reageer
 • Dries Leysen heeft op 6 juli 2017 geschreven:

  De klassiekers van Citroen natuurlijk, de Snoek en de Eend, of het Strijkijzer en de Geit zoals ze in België genoemd werden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)