Wie vandaag de Telegraaf opensloeg zag daar de heerlijke kop: ‘Welk racemonster kiest de politie?’. De kwaliteitskrant heeft de aanbestedingsdocumenten ingezien en weet dat de politie op zoek is naar tachtig nieuwe auto’s met een topsnelheid hoger dan 250 km/u. Tegenwoordig haalt elke vlotte hatchback dat al bijna. Een oude Porsche Panamera, een oude Mercedes E-klasse, een oude BMW 5-serie en een Audi A6 vergezellen het artikel als voorstellen. Knap staaltje deskresearch. Lees ook: De 10 snelste stationwagens van dit moment De keuze heeft invloed op ons allemaal, want het nieuwe ‘racemonster’ zal de komende jaren een Pavlov-reactie opwekken bij elke bestuurder. Geef toe, als jij nu een Volvo V70 ziet, neem je automatisch gas terug en check je of het geen gelebonnetjestransport is. Volgens de Telegraaf moeten de nieuwe politieauto’s lichtmetalen velgen hebben, deelbepantsering en de modernste navigatieapparatuur. Zo moet de sterke arm der wet de strijd aangaan met Audi RS-ramkrakers en ander tuig met snelle gebakjes.

10. Ferrari F12

Als argument kan het hoofd van de politie gebruiken: ‘maar in Dubai doen ze het ook, waarom mogen wij dan niet?’. En zoals je ziet: het oogt best bruut.

09. Audi SQ7 TDI

Je wilt niet alleen even snel zijn als de boefjes, je wilt ze angst inboezemen en elk deeltje van de vluchtauto slopen. Audi’s nieuwste en dikste SUV komt erin als een gigantische diesel-sloophamer.

08. Audi RS6

Dit is een inkopper. Bloedsnel en groot. Koop dan.

07. BMW 540i xDrive

De nieuwe Touring is er nog niet. De M5 is er ook nog niet. De M5 Touring komt er waarschijnlijk nooit. De politie moet gewoon voor de vlotte sedan gaan dus. Waarom heeft de politie überhaupt stationwagens nodig?

06. Achthonderd Volkswagens Up

Waarom maar tachtig snelle auto’s kopen als je voor hetzelfde geld tien keer zoveel Upjes heb. Als een grote zwerm kunnen de supermini’s de boefjes klemrijden of gewoon alle toegangswegen blokkeren.

05. Dodge Charger SRT Hellcat

De krachtigste musclecar uit de VS heeft 716 pk en een top van 328 km/u. En dat is genoeg om de kroon van snelste sedan van dit moment te claimen. Wie is de politie dan om hier nee tegen te zeggen?

04. Porsche 911 Targa

Gewoon, voor de nostalgie.

03. Mercedes G 63 AMG 6×6

Dit allesverwoestende apparaat rijdt overal over- en doorheen. Komt dat even mooi uit. Boeven kunnen geboeid in het bakkie achterop.

02. Ford Focus RS

Als we Bromsnor in de Ford Focus RS laten rijden, klaart zijn humeur op en ziet hij wat meer door de vingers. Dat is een kleine investering van onze belastingcentjes wel waard, toch?

01. Fiat Multipla

De Fiat Multipla stopt ramkrakers meteen als ze zijn misvormde koetswerk in het vizier krijgen. Na de elektrische stoel is dit de meest inhumane manier om criminelen te straffen. De Multipla heeft wel wat tuning nodig om de 250 km/u te halen. Maar dat valt met wat extra raketaandrijving wel op te lossen.

Reacties

 • 1scheveninger heeft op 25 mei 2017 geschreven:

  Nu even serieus: dit is goed nieuws! Eindelijk af van die vele Golfjes, Tourans en Touaregs. Nu ook nog de onopvallende Golfjes 1.4 en Polootjes 1.0 (!) Vervangen voor wat meer diversiteit met bijv. De A-klasse en wat meer motorvermogen, doe maar een litertje of twee, ik rijd er graag mee.

  Reageer
 • Bart heeft op 3 december 2016 geschreven:

  Kan de politie niet het goede voorbeeld geven? Ik zou zeggen een BMW i8, haalt precies de 250 km/h.

  Ideetje?

  Reageer
 • Rkr heeft op 3 december 2016 geschreven:

  Ik zie er maar zeven. Hoezo tien snelste?

  Reageer
 • kieran heeft op 2 december 2016 geschreven:

  de porsche en de Mercedes lijken mij de beste keuzes van het moment, omdat de Mercedes een sterke auto is en de Porsche lekker snel is

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear