Van 5 juli tot en met 7 september doet men in de Beurs van Berlage in onze hoofdstad alsof de klassieke auto al uit het Amsterdamse straatbeeld is verbannen. Het aangeschoten wild wordt dan namelijk in dit prachtige gebouw tentoongesteld.
 
Onder de kop “Onze Auto’s” wil men de tijden van weleer doen herleven. De organisatie spreekt van de belangrijkste auto’s uit ons verleden die te bewonderen zijn. Het gaat om iconen als de Citroën 2CV, de Volkswagen Kever, de DAF (en noem voor ’t gemak geen type erbij) en Fiat 500.
 
Wie straks de entreeprijs betaalt krijgt maar liefst TIEN auto’s te zien. Wie eens goed over de grachten tuurt ziet er per dag veel meer en daarvoor hoeft helemaal niets betaald te worden. Bovendien is het een belediging dat de tien tentoongestelde exemplaren tot de belangrijkste auto’s uit het verleden worden gebombardeerd. Er zijn er zo tientallen andere te noemen die dit predikaat eveneens verdienen.
 
En dan staan er ineens ‘out of the blue’ de Ferrari 250 van Prins Bernard en de Nuna 4, de solar-wagen van de TU Delft. Daar past eigenlijk maar één woord bij en dat is ‘onsamenhangend’.

Reacties