Op de Internationale Dag van het Geluk (want we hadden nog niet genoeg ‘dagen van’) dachten we dat het handig was om wetenschappelijk te bewijzen dat je blijvend gelukkig wordt van een mooie, leuke of snelle auto. Handig, want zo win jij elke discussie waarom jij die net wat duurdere of minder zuinige auto moet kopen: ‘je gunt mij toch ook geluk?’.

Maar hoe sturend we ook zoeken op Google, we stuiten keer op keer op dezelfde onderzoeksresultaten: auto’s zorgen niet voor blijvend geluk. Noem ons eigenwijs, maar wij zijn het hier fundamenteel niet mee eens. In ieder geval niet voor autoliefhebbers. Daarom hebben wij je hulp nodig om te bewijzen dat je wel gelukkig wordt van auto’s.

Waarom maken auto’s niet gelukkig?

Volgens het ene onderzoek moet je je geld spenderen aan middelen die je tijd besparen, zoals een schoonmaker. Of je moet het uitgeven aan anderen om zelf gelukkig te worden. Andere onderzoekers concluderen dat je op geen enkele manier geluk kunt kopen met geld.

Nu geloven we best dat de gemiddelde autokoper slechts een kort geluksmoment beleeft van zijn of haar nieuwe aankoop. Na een paar dagen komt de gewenning opzetten, en de kortstondige extase is voorbij. Maar wat had je dan verwacht van je Toyota Prius of welke willekeurige crossover dan ook. Saaie auto’s leveren saaie resultaten op. Maar laten we het even hebben over autoliefhebbers. Laten we het hebben over jou.

En waarom wel?

Als je de juiste auto hebt gekocht, beleef je willekeurig kleine geluksmomentjes. Bijvoorbeeld wanneer je een perfect stel bochten tegenkomt en jij de goede auto voor de klus hebt. Wanneer je na een lange dag werken in de comfortabele stoelen zakt en een goed audiosysteem hebt. Wanneer je uit het raam kijkt en je auto ziet staan en je mondhoeken subtiel opkrullen. Of zomaar, op de snelweg, wanneer je realiseert dat je simpelweg gelukkig bent met je auto.

Dus help ons met het feitelijk bewijzen van deze hypothese. Vul hieronder het kleine onderzoek in en geef jezelf (hopelijk) het beste argument om in de toekomst de aankoop van een mooie auto te rationaliseren. En bewijs dat auto’s wél blijvend gelukkig maken, want dat is de waarheid. En vergeet dit onderzoekje niet te delen.

Bewijs dat auto’s wél blijvend gelukkig maken


Reacties

Geef een reactie

(verplicht)