Waarschijnlijk ben je via Google bij dit artikel terechtgekomen omdat je zocht op iets van ‘bezwaar maken rijbewijs ingevorderd alcohol’ of iets in die richting. Je baalt vast ontzettend dat dat je is overkomen en nu wil je graag weten wat je moet doen. Geen zorgen, dit stappenplan is een garantie voor succes als je rijbewijs is afgepakt voor alcohol achter het stuur.

01. Realiseer je wat voor pannenkoek je bent

Oh, je dacht dat dit een serieus stappenplan ging zijn om je rijbewijs terug te krijgen? Toegegeven: we zijn groot fan van autorijden bij TopGear. Het probleem is dat we minder fan zijn van bestuurders die fietsers aanrijden omdat ze zelf niet helemaal scherp zijn. Als je zo nodig moest drinken, had je gewoon een taxi moeten bellen of de fiets moeten nemen. Nee, dit artikel heeft een ander doel dan ervoor te zorgen dat jij bezwaar kunt maken nadat je rijbewijs is ingenomen.

02. Bezwaar maken nadat je rijbewijs is ingevorderd voor alcohol achter het stuur?

Dit tussenkopje staat er puur zodat we beter gevonden worden op die ene grote zoekmachine. Het doel van dit artikel is om advocatenbureaus die zich specialiseren in het terugkrijgen van rijbewijzen van de nummer-één plek te stoten in de zoekresultaten. Mensen die op zoek zijn naar een advocaat komen dan op deze pagina terecht. Vinden we zelf hilarisch. Mocht je het nog niet doorhebben: je vindt hier dus geen inhoudelijke tips om je rijbewijs terug te krijgen nadat het is ingenomen voor alcohol achter het stuur.

03. Nee, denk echt even goed na over wat voor pannenkoek je bent

Het probleem van alcohol achter het stuur is dat jij in een metalen constructie zit van minimaal 1.000 kilo met in de meeste gevallen heel wat veiligheidszaken om je heen. Grote kans dus dat jij prima uitstapt als het fout gaat. Fietsers en voetgangers hebben dat allemaal niet, dit omdat de evolutie geen rekening hield met beschonken bestuurders. Het is de schuld van Darwin.

04. Overweeg om een advocaat in te schakelen

Advocaten kunnen je vast helpen een bezwaar in te dienen en je ingevorderde rijbewijs terug te krijgen. Het liefst het soort dat zich bij de lesjes ethiek verslapen had. Ze bestaan; Better Call Saul is toch minder fictief dan je dacht.

Maar je moet niet vergeten dat jij zelf met alcohol achter het stuur kroop. Het is fijn dat we in Nederland een rechtssysteem hebben waar je bezwaar kunt maken, maar verspil anders even niet de belangrijke tijd en middelen van de overheid omdat jij je niet kon inhouden. Neem wat verantwoordelijkheid.

05. Raak geïrriteerd door dit artikel

Eerst je rijbewijs kwijt en dan ook nog op een betweterige manier toegesproken worden door mensen die woordgrappen de hoogste vorm van vermaak vinden. Dat is inderdaad best lullig en we hebben er alle begrip voor dat je een beetje geïrriteerd bent. Aan de andere kant: jij bent met alcohol op achter het stuur gekropen, dus wie is er nou de echte pannenkoek?

06. Koop een cabriolet of een coupé

Even een kleine lifehack. Als je vaak gaat drinken met je vrienden en er moet altijd iemand de BOB zijn, zorg er dan voor dat jouw auto te krap is voor drie of meer mensen. Heb je een MX-5, dan zal niemand je ooit vragen de BOB te zijn. Investeren in een goede fiets is ook een optie. Zoek gewoon een kroeg op fietsafstand. Dan hoef je niet meer te zoeken op ‘rijbewijs kwijt alcohol bezwaar’ om vervolgens bij een artikel als dit te belanden en voor pannenkoek te worden uitgemaakt.

Reacties

 • Mk heeft op 14 juli 2022 geschreven:

  Gaat er ook om dat je dan vooral jezelf schade berokkent ipv moordwapen (voorbedachte rade als je beschonken achter t stuur stapt) robd te rijden.
  Voor het fabanciële aspect (en wie weet een moreel betoog over de gevaren voor jezelf?) kun je misschien ‘bezwaar maken tegen boete voor dronken op de fiets’ – googlen?

  Reageer
 • Herman heeft op 13 juli 2022 geschreven:

  Beste redactie.
  Wil niet zeuren maar ook onder invloed op de fiets stappen is niet toegestaan en kan je rijbewijs kosten!(logisch want zo’n slingerende fietser wil je ook niet onder je auto)Zelfs te voet mag je je eigenlijk niet beschonken op straat bevinden. Dat laatste heet openbare dronkenschap en kan je in een cel doen belanden tot je alles weer helder ziet.

  Reageer
 • Speedy Gonzales heeft op 12 juli 2022 geschreven:

  @Taurus lekker benzinedampen blijven snuiven, dat scheelt het besef dat je in een open inrichting leeft en je daarnaar gedraagt. Mocht dat niet afdoende blijken dan heeft de man met die witte jas misschien nog wat bewustzijnsvernauwende middeltjes voor je, compleet legaal uiteraard.

  Reageer
 • Ron heeft op 4 juli 2022 geschreven:

  Simpelste oplossing, gewoon niet drinken of onder invloed van wat dan ook achter stuur gaan zitten.

  Reageer
 • Taurus heeft op 4 juli 2022 geschreven:

  Echt kut zeg voor je maat. Maar als hij geen cannabis neemt levert hij ook geen bijdrage aan het in stand houden van dat criminele circuit. Dus kijk… Nog een pannekoek.

  Reageer
 • Jolly Jumper heeft op 4 juli 2022 geschreven:

  Leuk bedacht hoor maar w.m.b. alleen van toepassing op drankrijders. Er is een serieuze jacht gaande om automobilisten het rijbewijs af te nemen o.b.v. cannabis die, zoals men misschien wel weet, dagen of weken te traceren is zonder werkelijk de rijvaardigheid te beïnvloeden. Maat van me wordt dus op deze wijze gesloopt en had gehoopt advies voor hem te kunnen vinden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear