Bijna 300 auto's verdwijnen na APEC-top

Het was vermoedelijk een leuk feestje...

Foto('s): MaseratiMaserati Ghibli, Levante en Quattroporte
Foto('s): MaseratiMaserati Ghibli, Levante en Quattroporte
Foto('s): ToyotaToyota Land Cruiser 2017
Foto('s): MitsubishiMitsubishi Pajero
Foto('s): MitsubishiMitsubishi Pajero
Maserati Ghibli, Levante en Quattroporte
Maserati Ghibli, Levante en Quattroporte
Toyota Land Cruiser 2017
Mitsubishi Pajero
Mitsubishi Pajero

Na het geven van een geslaagd feest ontbreekt er de volgende dag misschien een flesopener of een aansteker. Niet heel netjes, maar kan gebeuren. Bij dit partijtje maakten de gasten het iets bonter: 300 auto’s verdwijnen na de bijeenkomst van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC).

De APEC is een samenwerking van Aziatische landen en landen die aan de Grote Oceaan grenzen om de economie te stimuleren. De APEC hield eind vorig jaar een top in Papoea-Nieuw-Guinea. De organisatie kocht daarvoor een flinke rits auto’s aan om in het nodige vervoer te voorzien. Een groot deel van de functionarissen bracht de auto’s echter nooit terug.

Hoe kunnen bijna 300 auto’s verdwijnen?

Simpel, waarschijnlijk: je rijdt ermee weg en hoopt dat niemand het merkt. Dat één iemand dat doet, is al erg genoeg; maar volgens Reuters zijn maar liefst 284 auto’s nog niet terecht. Het gaat om Toyota Land Cruisers, Mitsubishi Pajero’s en een zwikje auto’s van Ford en Mazda. Stuk voor stuk modellen die de bevolking aldaar waarschijnlijk bijzonder goed kan gebruiken. De duurdere modellen van Bentley en Maserati van meer dan 200.000 euro zijn gelukkig wél terecht.

Veel auto’s die wel teruggebracht werden, waren beschadigd of kaalgeplukt voor onderdelen. De politie van Papoea-Nieuw-Guinea richtte een speciale eenheid op en gaat nu op zoek naar de auto’s met de gegevens van de personen aan wie ze werden uitgeleend.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken