De lijst van bestverkochte auto’s van 2018 bewijst dat Nederland een saai autoland is, maar er zijn ook uitzonderingen. Hieronder zie je de grootste uitschieters in de verkoopstatistieken van 2018.

Tesla Model 3

5 stuks
De Tesla Model 3 is pas officieel vanaf dit jaar in Nederland. Toch wist Tesla Nederland er al vijf te registreren op onze bodem. Al hebben ze ze waarschijnlijk nog zelf in bezit voor trainingen en demonstraties.

Suzuki Jimny

8 stuks
Op de valreep van 2018 kwam de Suzuki Jimny naar Nederland. In de laatste maand zijn er acht nieuwe op kenteken gezet. Ook hier gaat het waarschijnlijk veelal om modellen van de importeur en de dealers. Maar daarmee zijn er in december wel meer Jimny’s op kenteken gezet dan SsangYongs in het hele jaar.

Rolls-Royce Phantom

8 stuks
Een half miljoen neertellen voor een Rolls-Royce? Acht Nederlanders deden het. Daarbij verkocht RoRo in ons land ook nog eens twee Wraiths, één Ghost en drie Dawns.

Mercedes-AMG GT

52 stuks
Je ziet ‘m haast nooit rijden, maar toch verkocht Mercedes 52 stuks van de AMG GT. Daarmee verkoopt de sportauto beter dan alle modellen van Infiniti bij elkaar.

Ferrari

50 stuks
Ferrari deed goede zaken in Nederland. Lamborghini sloot het jaar af met in totaal drie Aventadors, negen Huracáns en zeven Urussen. Ferrari verkocht bijna vier keer zo veel auto’s, met als verkooptopper de Ferrari 488 met achttien exemplaren. Zelfs Bentley (46) wist niet zo veel te verkopen.

Ford Mustang

14 stuks
Dit doet ons deugd. De Ford Mustang is een on-Nederlandse auto die hier eigenlijk voor geen meter zou moeten verkopen, dus we vinden een score van veertien stuks nog alleszins meevallen. Maakt het straatbeeld toch weer ietsje mooier.

Alpine A110

52 stuks
Terwijl de Alfa Romeo 4C met drie stuks niet echt zoden aan de dijk zet, gaat het met Renaults submerk best lekker. De Alpine A110 ging 52 keer over de toonbank. Niet letterlijk natuurlijk, al zou het nog best kunnen met zo’n laag gewicht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear