Update: De verkoper geeft nu 62 miljoen dollar korting op het huis. Hij had het huis verkocht voor 188 miljoen dollar, maar de deal ging niet door. ‘Soms vertelt de markt je wat iets waard is’, zegt hij en gooit de prijs omlaag.

Uitstekend nieuws voor wie vanochtend plotsklaps wakker werd als multimiljardair en in één haal verzwolgen wil worden in de daarbij horende excessieve levensstijl. Met deze aankoop ben je in één keer klaar. Een soort starterspakket voor mensen met meer geld dan je ooit kunt uitgeven. Je krijgt een huis, voertuigen en een hoop snoep. Voor als je een sugar daddy wilt worden, ofzo.

Dit nederige stulpje is de creatie van Bruce Makowsky. Zijn doel was de meest extraordinaire woonunit ooit te bouwen. Hij vond de ideale plek vanuit een helikopter in Bel Air en begon met bouwen. Een flink risico, want wat als je pittige investering niet verkoopt? Volgens Makowsky moest elke vierkante centimeter van het huis innovatief en onberispelijk zijn. Het budget? Onbeperkt. De bizarre villa kreeg de naam Billionaire. Toepasselijk.

Naast een hoop kitsch (surfplanken van Louis Vuitton in de bowlingzaal, waarom?) krijg je bij exorbitante villa een uitstekende autocollectie. Dat mag je ook wel verwachten voor 250.000.000 188.000.000 dollar. In en rond het huis staan bijvoorbeeld Bugatti Veyron Gran Sport, Pagani Huayra, Spyker C8, Ferrari 488 GTB en een Rolls-Royce Dawn. In totaal krijg je twaalf auto’s. Niet helemaal duidelijk is of je ze ook allemaal binnen kwijt kunt in de nacht. De autocollectie alleen al is 30 miljoen dollar waard. Ook ontbreekt de klassieke Porsche.

Als je een beetje op de details gaat letten, valt je oog op een vlek op een van de veertig bioscoopstoelen. En een van de watersproeiers in het zwembad doet niet zo goed mee. Niet helemaal onberispelijk dus. Iets om mee af te dingen in de prijsonderhandelingen.

Bekijk de bizar dure villa

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)