Zolang de auto bestaat zijn er merken gekomen en weer gegaan. En sinds het begin is het ook al mode om vergeten namen weer op te rakelen. Iemand ooit van Bizzarrini gehoord? Je moet wel behoorlijk Italofiel zijn om te weten dat Giotto Bizzarrini heeft meegewerkt aan de Miura van Lamborghini en de 250 GTO van Ferrari.
 
En in zijn vrije tijd sleutelde hij nog wat eigen modellen in elkaar, zoals bijvoorbeeld in 1967 de p538. De man leeft nog, het merk bestaat al lang niet meer, maar nu ziet de Duitse ontwerper Stefan Schulze er ineens handel in.
 
En hoe heet zijn schepsel? Jawel, de Bizzarrini p538 met als toevoeging ‘new’. Ziet er overigens niet verkeerd uit. De roadster heeft een verrassende en bijzonder spannende vormgeving en wordt voortgestuwd door de V8-motor uit de Corvette Z06 goed voor 512 pk.
 
Na de inmiddels afgeronde ontwerpfase wordt er nu hard gewerkt aan de opstart van een bescheiden serie. Er wordt naast de speedster ook gedacht aan een GT met hardtop. Op de inmiddels geopende, maar zeer bescheiden internetsite roept het nieuwe/oude merk iedereen op een oordeel te vellen. Graag!

Reacties