Een object exact gebruiken zoals het bedoeld is, dat durven we geen lifehack te noemen, maar daar zijn de Engelse kwaliteitsmedia het niet mee eens. Volgens Daily Record zijn automobilisten verbijsterd door deze lifehack en volgens kwaliteitskrant Mirror hadden mensen geen flauw benul van het bestaan van dit trucje.

Waar ze het over hebben? Dat de meeste auto’s zijn uitgerust met een manier om de tankdop op te hangen aan de tankklep. Ja, dat is de hack al. En toegegeven: er lijkt een hele generatie op TikTok te zitten die er inderdaad geen idee van had. Video’s met de uitleg dat je je tanktop in je tankklep kan hangen tijdens het tanken, verzamelen een hoop views.

Er zijn een paar systemen. De dopjes van Mercedes hebben een spitse punt die je in een gaatje kunt hangen, zoals in de foto helemaal bovenaan. Volkswagen maakt inkepingen in het dopje zodat je hem op de rand kunt hangen, al zit het dan wel een stukje op de lak aan de buitenkant. Andere merken hebben weer een andere methode, maar bij de meeste merken kun je je dop ophangen.

De verboden lifehack

Wat je ook nog weleens mensen ziet doen (met name als de top niet met een plastic touwtje aan de auto zit) is met de dop de trekker van het vulpistool vastzetten. Zo hoef je niet te blijven knijpen. Dit zouden we echter niet aanraden. Een mechanisme om het vulpistool vast te zetten in Nederland is verboden en pomphouders zullen het waarschijnlijk niet leuk vinden.

Reacties

 • t heeft op 30 december 2022 geschreven:

  waterstofauto dat is de toekomst thuis tanken van de kraan de rest is rommel

  Reageer
 • Heil heeft op 29 december 2022 geschreven:

  Waarom nog een dop, beetje ouderwets.

  Reageer
 • Daniel heeft op 29 december 2022 geschreven:

  Ik heb al meerdere Renaults gehad die niet eens meer een tankdop hebben, maar een naar binnen draaiende klep die je wegduwt met de tanknozzle en vanzelf weer sluit als je die er weer uit haalt. Ideaal!

  Reageer
 • Siebe heeft op 28 december 2022 geschreven:

  Dat je een vulpistool niet kan/mag vastzetten is om milieuredenen. Een vastgezet vulpistool kan zorgen dat de brandstoftank overloopt en brandstof in de bodem terecht komt. Hoewel de verharding heden ten dage vloeistofdicht moet zijn, geldt de eis nog steeds.

  Reageer
 • Nicklaus heeft op 28 december 2022 geschreven:

  Ford heeft dat volgens mij het best voor elkaar met het Easy-Fuel tankvulsysteem. Nooit meer de verkeerde brandstof (kunnen) tanken en geen losse tankdop! Je vraagt je af waarom andere merken dit systeem niet overnemen.

  Reageer
 • Henk heeft op 28 december 2022 geschreven:

  Mercedes heeft al sinds de jaren zeventig een beugel aan de tankklep waar je de dop in kunt steken. Handboekje. Veel auto’s met drie gordels hebben ook een haakje of magneet aan het plafond om die netjes op te kunnen hangen. Ook handboekje lezen.

  Reageer
 • Kas heeft op 28 december 2022 geschreven:

  Als elektrisch rijder kan ik hier niks meer mee, maar voorheen kende ik deze ‘hack’ wel maar gebruikte het werkelijk nooit. Bij al mijn auto’s (stuk of 15) zat de tankdop vast met een touwtje (van plastic), dus waarom dan ook nog eens aan de klep hangen? Extra moeite zonder toegevoegde waarde.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)