En weer heeft BMW ons allemaal bij de neus. Allemaal zitten we te springen om de M3 Sedan die in Tokio wordt onthuld, maar BMW vindt het nodig om toch nog even een spannend studiemodelletje uit de hoge hoed te toveren.

Dat modelletje moeten we maar letterlijk nemen, want het gaat om een concept op basis van de 1-serie Coupé die onlangs het levenslicht zag. Het ding heet BMW 1-serie Concept tii, een onmogelijke naam die verwijst naar de klassiek geworden BMW 2002 tii.

Voor de verandering komt BMW nu eens niet met een spannende motor of nieuwe, zuinige techniek. Dit concept is in eerste instantie puur bedoeld als etalagemateriaal. Waarschijnlijk zit er niet eens een motor in. Waar het dan wel om gaat? Om een carrosserie met wat striping, hier en daar een paar platen carbonfiber en een iets agressievere bodykit. Maar of we daar nu bang van moeten worden?

Verder is het gewoon een verlaagde 1-serie Coupé met andere wielen, blauw geverfde remklauwen en een interieur waarin zwart en wit de boventoon voeren. We zullen nog maar even geduld hebben voor het nieuws over de zespitter die onder de motorkap ligt.

Reacties

Meer van TopGear