BMW blaast behoorlijk in de bus de laatste tijd. Werd eerder deze week het doek van de gefacelifte 6 Serie afgetrokken, nu toveren de Duitsers de 1 Serie Coupé uit de hoge hoed. En die is dus wel helemaal nieuw.

Dat er een coupé-versie van de 1 Serie aan zat te komen, was al een tijdje bekend. De vraag was alleen wat voor uitvoeringen er allemaal zouden verschijnen. En daarin schuilt dus de grote verrassing. Onder de motorkap van de BMW 135i Coupé vinden we namelijk de 3,0 liter zescilinder die eerder werd verkozen tot Engine of the Year 2007. En het moet gezegd, deze motor is een mooi stuk techniek. Met High Precision Injection en een dubbele turbo ontwikkelt de zescilinder een vermogen van 306 pk en een koppel van 400 Nm. En dat zijn cijfers waarmee je in een coupé van BMW altijd voor de dag kunt komen.

Verder heeft BMW voor de nieuwe 2+2 coupé – hij heeft inderdaad twee onafhankelijke zitplaatsen achterin – nog twee diesels in petto. De eerste is de 120d, met een 177 pk sterke 2,0 liter viercilinder diesel. De andere is de 123d, die met zijn 204 pk en 400 Nm zelfs over de krachtigste viercilinder diesel ter wereld beschikt.

De versie met de benzinemotor heeft het meest sportieve uiterlijk van het drietal. Je herkent hem aan een bodykit die lijkt op die van de M modellen van BMW, en 17 inch velgen. De twee diesels zijn iets subtieler van vorm, en staan standaard op 16 inch velgen. Maar dat kan je oplossen met een hele rits aan opties en accessoires die BMW voor de nieuwkomer achter de hand heeft. We noemen maar even een M sportonderstel, sportstoelen en meedraaiende xenon koplampen. We weten echter nog niet wat het allemaal kost. In het najaar verschijnt de nieuwe coupé waarschijnlijk bij de dealers.

Reacties

Meer van TopGear