Welkom lieve kijkers bij 24 TopGear. Vandaag gaan we een overheerlijk driftmonster maken. Het enige wat je nodig hebt is een Ierse BMW 1-serie met waterschade, de V10 van een BMW M5 en M3-onderdelen die iedereen in huis heeft.

Verwarm eerst je beunschuur op tot een aangename 20 graden zodat je geen koude vingers krijgt. Sleutel vervolgens de saaie grijze BMW 1-serie helemaal uit elkaar. Het slome dieselblok heb je niet meer nodig en kun je in de prullenbak doen.

Pak vervolgens de kale koets en snij bij de wielkasten plaatwerk weg om ruimte te maken voor de kasten van een 1M Coupé. Naar smaak kun je hier een hydraulische krik aan toevoegen. Handig voor het verwisselen van aangebrande achterbandjes.

Voeg hierna de V10-motor van een BMW M5 toe aan het mengsel. Hou er rekening mee dat je het subframe rigoureus moet modificeren om het allemaal te laten passen. Plaats de tiencilinder tegen het schutbord aan voor een gewichtsverdeling van 50/50. Dat maakt het driften extra smakelijk. Plant aan de V10 de versnellingsbak en de achteras van een BMW M3 (e92).

Vergeet niet een rolkooi, kuipstoelen en veiligheidsgordels erdoorheen te mixen. Als je deze stappen hebt gevolgd, heb je nu iets dat begint te lijken op een driftmonster met 551 pk en 620 Nm koppel. Kleine tip: laat hem niet ondertussen van de brug kukelen. Naar wens kun je de auto garneren met de bodykit van een BMW 1M Coupé en een verse lak. Oranje bijvoorbeeld. Driftsmakelijk!

Hoe dat rijdt en klinkt? Dat zie je hier: BMW 1M Coupé met V10 lost problemen op

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear