In het kader van ‘weer eens wat anders’ kun je bij LSD-Doors terecht om je BMW 3-serie om te toveren tot een vliegtuig. Inderdaad, je leest het goed: LSD. Het bedrijf levert wel degelijk de betreffende vleugeldeurscharnieren en niet de gelijknamige drug die sterke visuele hallucinaties veroorzaakt, zodat je wellicht even ‘denkt’ aan vleugeldeuren.
 
De Duitse onderneming beweert een kwalitatief hoogstaand product af te leveren. Letterlijk en figuurlijk. Ze hebben er zelfs een crashtest aan gewaagd met als resultaat dat de vleugeldeur bij een zijdelingse aanrijding net zo veilig is als het conventionele exemplaar. Wel zo prettig om te weten natuurlijk.
 
De onderdelen zijn bovendien eenvoudig te monteren zonder lakbeschadigingen of andere bijkomende rompslomp, dat doorgaans bij dergelijke achterafmontages komt kijken. De nieuwe scharnieren voor de vleugeldeur passen precies op de plek van de bestaande scharnierpunten. Je hoeft de carrosserie dus niet te doorzeven met de boormachine. Dat betekent wel dat we eigenlijk met een semi-vleugeldeur te maken hebben, want het geheel scharniert in eerste instantie ‘normaal’ en klapt vervolgens pas omhoog. 

Reacties

Meer van TopGear