We hebben weer iets moois voor je in de aanbieding: een BMW 330i (E46) met een LS3 V8-motor.

De smallblock LS V8 komt uit de fabrieken van General Motors en wordt door de fabrikant nagenoeg overal in gelepeld. Van busje tot SUV tot supercar. Daarom zie je ze ook vaak in drift- en raceauto’s liggen: in Amerika kun je op elke hoek van de straat onderdelen voor de achtcilinders krijgen. Deze zijn zelfs relatief goedkoop.

Deze LS3 begon zijn leven in een Cadillac Escalade, maar werd met een hoop onderdelen, waaronder een nieuw onderblok en de juiste plastic sierkappen, omgetoverd tot een volwaardige Corvette-motor. Volgens de rollerbank heeft de V8 nu 460 pk. De transmissie komt van een Camaro en de rest van de aandrijflijn is van een BMW M3.

Alles functioneert zoals het hoort, behalve de verbruiksmeter. En de cruisecontrol. En de tractiecontrole. Die laatste zou nog wel eens handig kunnen zijn. De airconditioning werkt gelukkig wel. Verder ziet het er vanbuiten volledig uit als een standaard BMW 330i. Volgens de koper merk je het in de auto alleen aan wat vibraties en geluiden dat er geen soepele zes-in-lijn meer in ligt.

Wat mag het kosten? Omgerekend kost het je ongeveer 25.000 euro en een hoop hoofdpijn om het ding hier op kenteken te krijgen. Kopen maar!

Check ook dit even: BMW Z4 met V10 uit een Viper

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear