BMW’s huistuner Alpina heeft het topmodel van de 3-serie flink te pakken genomen. En dat topmodel is nu nog de 335i, die met dubbele turbo en 306 pk. Maar dat vond Alpina blijkbaar niet genoeg.
 
Om de 335i sneller te maken past Alpina de zuigers aan, rommelt wat aan de injectie én plakt er de bekende Alpina-striping op. Heren, dat kán écht niet meer anno 2007. Wie gaat nu zijn bankrekening legen voor een snelle sedan met het aura van jochies met omgedraaide petjes op hun schedel?
 
Het resultaat van Alpina is de B3 Biturbo die 360 pk heeft, 500 Nm koppel en net onder de 5 seconden (4,9) van 0 naar 100 vliegt. Ook de snelheidsbegrenzer schroeft Alpina eraf, je kunt dus met 285 km/u over de afsluitdijk. Als je een beetje het autonieuws volgt en nerd bent dan weet je uit je hoofd dat de nieuwe M3 maar 250 km/u haalt en van 0 naar 100 in 4,8 seconden gaat. Eh, waarom dan dit gestreepte ding? Die aluminium zes-in-lijn van de 335i is dan misschien lichter en zuiniger – alsof je daarop let bij aanschaf van een B3 Biturbo –, maar mist natuurlijk wel de overheerlijke V8-sound. Alleen de prijs zou ons dan nog kunnen overtuigen…
 

Reacties

Meer van TopGear