Iedereen aan de hybride! Ook BMW komt in Genève met een benzine/stroomverbruikend concept, in de vorm van deze 5-serie ActiveHybrid. Grote broertjes X6 en 7-serie hebben het spits al eerder afgebeten, maar dit is vooralsnog geen productieauto. Geen zorgen, komt er vast wel.

Aan boord vinden we een ouderwets lekkere zes-in-lijn benzinemotor, voorzien van twee turbo’s en gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Klinkt als de 3,0-liter grote, 306 pk sterke motor uit de 35i-modellen, maar dat wordt niet met zoveel woorden gezegd. Groene hulp is er in de vorm van een elektromotor van 54 pk.

Bijzonder is verder dat deze 5-serie nogal een intelligente hybride is, die bijvoorbeeld via het navigatiesysteem kan zien wat voor rijomstandigheden eraan komen en het energiemanagement daar bij voorbaat op aan kan passen. BMW geeft als voorbeeld dat, indien de auto ‘weet’ dat hij over honderd meter bergafwaarts gaat, hij er alvast voor kan zorgen dat de accu’s meteen volop bijgeladen kunnen worden via de remmen. Oftewel, de systemen maken optimaal gebruik van de beschikbare energie. Uiteraard kan deze 5-serie ook volledig emissieloos op louter elektriciteit rijden.

Ja, wij hadden hier ook liever een berichtje over de nieuwe M5 geschreven. Die komt vanzelf wel, even geduld nog. Eerst het milieuspul, dat zijn tegenwoordig de échte imagebuilders

Reacties