Wat een gedistingeerde verschijning is het toch, deze BMW 5-serie (E39) in de kleur Mojave Brown Metallic. Toen de Bimmer nieuw uit de fabriek kan rollen, kon je ermee aankomen bij elke gelegenheid. Maar onder het elegante uiterlijk schuilt nu een vulgair hart.

Het starten van deze 5-serie is alsof je gaat eten bij een prijzig restaurant met drie Michelensterren. Maar in plaats van te vragen wat je wilt eten, begint de ober ineens te vloeken en je hamster voor schavuit uit te maken. Want bij het omdraaien van de sleutel komt de 7,0-liter LSx-motor tot leven. Ja, zeven. Net als de ober neemt deze BMW 5-serie met LSx-motor geen (dien)blad voor de mond: de uitlaat is nauwelijks dempend en schreeuwt het uit.

Lees ook: Dit is een BMW Z4 met V10 uit een Viper!

De V8 heeft een flinke boodschappenlijst aan upgrades en pompt haast 500 pk en 633 Nm koppel naar de achterwielen. De koppeling komt van een Corvette ZR1 en in de zesbak mag je zelf roeren. De flinke GM-motor past nét in het motorruim.

Het interieur is minimaal zo gedistigneerd als de buitenkant dankzij het Nappa Heritage Caramel-leer. Dat donkerbruine tintje en het tijdloze E39-interieur gaan lekker samen. Oh, en de airco werkt gewoon. De buitenkant wordt gecomplimenteerd door een M5-achterbumper en 19-inch Apex Arc-velgen. Hebben? Dan heb je dikke pech. De BMW 5-serie met LSx is zojuist verkocht voor 36.000 dollar, zo’n 32.000 euro.

BMW 5-serie met LSx

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear