Vandaag wordt het zo’n 30 graden in Nederland. Zelfs de grootste koukleum zal met dit zomerweer niet snakken naar verwarming. Daarom is de kans ook groot dat jouw stoelverwarming momenteel een sabbatical neemt. Bij BMW hebben ze daarom nu een abonnement voor stoelverwarming bij de nieuwste modellen, waarmee je per maand of per jaar betaalt voor de functie.

Je hoeft niet naar de BMW-dealer om je stoelen open te laten snijden, zodat de verwarmingselementen erin en eruit gehaald kunnen worden. Die zitten namelijk al gewoon in je auto. Je moet de stoelverwarming alleen even aankopen via de website, zodat jouw BMW weet dat hij je bips mag opwarmen.

Er is een mogelijkheid om de stoelverwarming voor één maand te activeren, wat je 19 euro kost. Een heel jaar lang stoelverwarming in je auto? Dat kost je 189 euro – pak dat voordeel. Voor drie jaar lang warme billen vraagt BMW 289 euro. Verder kun je de functie ook gewoon permanent aanschaffen. Daarvoor moet je 419 euro betalen.

Grote vraag is natuurlijk: waarom moet je betalen voor functies die je auto al gewoon heeft? Voor de riante bedragen waarmee je jouw BMW kunt upgraden krijg je geen nieuwe onderdelen. BMW activeert alleen de onderdelen of functies in jouw auto. Je hebt ze dus eigenlijk al, maar je mag ze niet gebruiken. Het begint een beetje te lijken op microtransacties in de game-industrie.

Het klinkt dan ook als pure geldklopperij, maar als je heel graag stoelverwarming wilt, kun je het dus ook gewoon kopen voor 419 euro. De optie maandelijks activeren is financieel aantrekkelijk voor mensen die het gevoel van een warme wc-bril haten, maar bijvoorbeeld twee keer per jaar hun schoonmoeder moeten ophalen. Toch fijn voor de aambeien.

Reacties

 • Rory heeft op 25 november 2022 geschreven:

  Ik vraag me nu wel af, als je die auto koopt, wat is dan nog van jou?

  Reageer
 • ALone heeft op 23 juli 2022 geschreven:

  Makkelijk toch? Je hebt alleen in de twee wintermaanden misschien die kachel nodig, handig dat je dan voor een klein bedrag, dit comfort kan hebben.

  Reageer
 • Minute Repeater heeft op 15 juli 2022 geschreven:

  Het is ook niets meer dan ordinaire geldklopperij, tis een hele slechte ontwikkeling die helaas al een tijdje gaan de is. Helaas wordt de markten gedomineerd door kudde dieren (zombie consumers) die altijd graag hun eigen klant belangen (en die van anderen) graag te grabbel gooien.

  Reageer
 • 903rtz heeft op 12 juli 2022 geschreven:

  Dit is wel een beetje oud nieuws… Tesla doet het al heel lang op deze manier. En als je in je Audi Etron je Matrix led lampen optimaal wilt gebruiken en je knipperlichten zo mooi wil laten lopen ipv knipperen dan kost dat 26 euro in de maand. DAB+ 1 euro in de maand. En als je in je Mercedes S klasse je achterwielen 35% wilt kunnen laten draaien ipv de standaard 15% mag je ook even online afrekenen. En trouwens Audi verdiende jaren geleden al geld met het bij afleveren ‘chip tunen’ van je auto (met behoud van garantie): daar hoefde ook niets aangepast dan de software…

  En ja, er zijn idd bedrijfjes die een software aanpassing voor je kunnen doen: die zetten alles aan wat je wilt….

  Reageer
 • Leon heeft op 12 juli 2022 geschreven:

  Er moet toch een handige sjakie te vinden zijn die dat ff hackt en goedkoop aan zet? Oh nee de fabrikant ziet alles wat je doet en laat direct je garantie vervallen. Fijn die moderne wereld.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear