Ook BMW laat zich in Shanghai niet onbetuigd. Aan dit Chinese proefballonnetje kunnen we zien hoe BMW’s er over een jaar of drie of vier gaan uitzien, maar het is ook een auto die misschien de aloude 8 Serie weer nieuw leven gaat inblazen.

Ongetwijfeld is de introductie van de CS Conceptcar ook een direct gevolg van het succes dat Mercedes heeft met de CLS. En misschien wordt bij BMW ook de komst van de Aston Martin Rapide wel met enige zorg tegemoet gezien. Of stel je voor dat Porsche met de Panamera klanten uit Beieren weet weg te lokken. De vierdeurs coupé geeft stof tot nadenken.

Hoe dan ook, BMW geeft de CS Conceptcar stevig gereedschap om straks de strijd aan te kunnen binden. De ruim 5 meter lange vierdeurs coupé zal naar alle waarschijnlijkheid de 5,0 liter V10 van de M5 en M6 onder de motorkap krijgen, maar er zingt ook iets rond over een nieuwe V12-motor. Allebei leuk. Wat design betreft vinden we eigenlijk dat ontwerper Chris Bangle op twee gedachten lijkt te hinken. De scherpe knikken en vouwen van de huidige modellen zijn we langzaam maar zeker mooi gaan vinden, maar dit concept hangt een beetje in tussen die vormen en iets heel nieuws. Of misschien is dat wel de bedoeling.

Reacties

Meer van TopGear