Waarom on-BMW, vraag je? Nou, omdat ie voorwielaandrijving heeft. Zo!

Koude rillingen over je rug? We leven met je mee, maar we zijn bang dat je toch echt aan de combinatie van BMW en FWD zult moeten wennen. Deze Concept Active Tourer mag dan misschien een conceptcar zijn; reken maar dat ie er komt, en dat voorwielaangedreven modellen in de toekomst een flink deel van de BMW-verkopen voor hun rekening zullen nemen. Al deden Mini’s dat feitelijk ook al.

De Concept Active Tourer zal, wanneer ie komt, z’n pijlen recht op de Mercedes B-klasse richten. Hij is dan ook precies even groot als die auto, slechts iets breder, en maakt gebruikt van een dwarsgeplaatste motor voor meer interieurruimte. Wat voor motor dat is? Nou, een 1,5-liter benzine-driecilinder. Hoppa, nóg een schokkend feitje.

De 1.5 is welbeschouwd gewoon de helft van de zescilinder in lijn waarmee BMW al sinds het begin der tijden furore maakt. Hij wordt aangejakkerd door een turbo, en zal in de toekomst in alle voorwielaangedreven ‘EfficientDynamics’-modellen terug te vinden zijn. Hij is in deze Concept Active Tourer gekoppeld aan een elektromotor, die tevens in zijn eentje de auto kan voortbewegen en wiens accu’s ook via een stopcontact bijgeladen kunnen worden.

Let goed op, want hier komen ze: de cijfers. Probeer niet té steil achterover te slaan als we je vertellen dat dit kleine hybride 1.5’je goed is voor 190 pk, in minder dan 8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert, een topsnelheid heeft van 200 km/u en ondanks dit alles slechts 2,5 l/100 km verbruikt en 60 g/km aan CO2 uitstoot. Wauw.

In het interieur van deze conceptcar vind je gelamineerd hout met ‘open poriën’ (klinkt vies), heel veel soepel en zacht leer (klinkt prettig) en een 8 inch scherm voor je navigatie en hybride-animaties (klinkt groot). Uiteraard zitten ook zaken als een ‘Cool Shade’ panoramisch dak, een head-up display en een handig op te delen achterbank erop en erin, net als flexibele bevestigingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld je tabletcomputer.

Los van dit alles: ligt het aan ons of ziet deze Active Tourer er behoorlijk goed uit? Zeker met die 20 inch velgen en in dit koele kleurtje zou het best eens kunnen dat wij er een B-klasse, toch ook zeker geen lelijk apparaat, voor zouden laten staan.

Reacties

Meer van TopGear