Hans-Werner Aufrecht (A) en Erhard Melcher (M) kregen in 1967 het geniale idee een bedrijf op te richten om racemotoren te ontwikkelen. Met een kleine toevoeging van de eerste letter van de geboorteplaats van Aufrecht (Grossaspach) was AMG geboren. En dat is nu dus vijftig jaar geleden.

Opper-rivaal BMW Motorsport, of gewoon BMW M, is de beroerdste niet en feliciteert AMG. Maar dan wel op de heerlijke wijze die we gewend zijn van de rivalen. Zoals Audi dat bijvoorbeeld ook bij BMW doet.

Voor wie zijn worteltjestaart niet gegeten heeft: ‘You ordered cake, we made donuts’, schrijft BMW op hun gebouw tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Ze hebben het dit keer nog netjes gehouden.

Maar, ik had wel worteltjes gegeten…

Dat je uitstekend zicht krijgt van wortels is trouwens extreem overdreven. Het is propaganda uit 1940. De Britse overheid liet in de nacht alle lampen in de steden uitzetten zodat de Duitsers lastiger hun doelwit konden vinden. En toch konden de Britten de Duiterse vliegtuigen wel raken. Dat deden ze met hun nieuwe (en topgeheime) radartechniek. Maar dat wisten de Duitsers niet. En om ze op het verkeerde been te zetten, hielpen de Britten het fabeltje de wereld in dat alle soldaten aan de wortels zaten om hun nachtvisie te verbeteren.

Waar hadden we het ook alweer over? Oh ja, de vijftigste verjaardag van Mercedes-AMG. Gefeliciteerd! Op nog vijftig (en meer) mooie jaren vol V8-gebrul.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear