Een auto als een maatkostuum, dat klinkt als een pakkende reclamezin van de plaatselijke dealer, maar bij de nieuwste concept van BMW kan dit wel heel erg letterlijk worden genomen.
 
Bij de ontwikkeling van de Gina Light Vision hebben de ontwerpers de vrije hand gekregen bij het construeren van de auto van de toekomst. Ook zo’n mooie en vaak lege volzin. Maar bij BMW hebben ze afscheid genomen van bekende plaatwerkdelen.
 
De carrosserie bestaat aan de buitenkant uit een bijzondere stof die straks over de structuur van de auto wordt heen gespannen. De stof maakt de buitenkant beweeglijk en dat geeft weer nieuwe mogelijkheden. Geen traditionele motorkap, maar een soort van rits in het midden.
 
Als de deuren openen rimpelt de stof ineen en de koplampen worden pas zichtbaar als het licht wordt ingeschakeld. De BMW Gina zal nooit op de markt komen, maar krijgt een ereplaatsje op de speciale tentoonstelling over conceptmodellen die op 19 juni start in het BMW Museum.
 
Nog wat andere wetenswaardigheden: de BMW Gina heeft een spaceframe structuur, voorin ligt een V8-motor en het iDrive-systeem is verder doorontwikkeld.

Reacties

Meer van TopGear