De achtste generatie van de BMW 5-serie staat voor de deur. Sinds de eerste generatie in 1972 heeft BMW meer dan tien miljoen 5-series verkocht. Genoeg reden dus om nu, in het ontluikende elektrische tijdperk, ook een BMW i5 te introduceren. Helaas krijgen we de i5 alleen nog onder een doek te zien, waarbij alleen de koplampen zichtbaar zijn. Maar wat geeft het; BMW maakt bekend dat er ook een elektrische i5 M Performance komt, en een i5 Touring.

In oktober van dit jaar wordt de elektrische 5-serie gelanceerd. Hij zou dan ‘dynamischer en comfortabeler dan ooit’ moeten zijn met ‘een frisse interpretatie van het kenmerkende, elegante, sportieve ontwerp’. Even afwachten of we dan al een knipoog gaan zien naar de Neue Klasse en de BMW i Vision Dee. Wel krijgt de volgende BMW i5 het gedraaide display.

Motorisering van de BMW i5

Voordat BMW compleet over gaat op elektrisch rijden komt de nieuwe 5-serie nog met benzine- en dieselmotoren, maar wel altijd geholpen door elektriciteit. Er komen een mild-hybride aandrijflijn met 48 volt en een plug-in hybrideversie, naast de volledig elektrische i5 natuurlijk. Specificaties van deze versies maakt BMW nog niet bekend.

BMW i5 Touring en BMW i5 M Performance

Na de introductie van de BMW i5 in oktober moeten we tot 2024 wachten tot de i5 Touring komt. Daar kijkt BMW-voorzitter Oliver Zipse erg naar uit: ‘De BMW 5 Serie Touring is erg populair, vooral in Europa. Vanaf het voorjaar van 2024 komt er dan ook een volledig elektrische versie, die ons echt onderscheidend maakt in dit segment.’

Daarnaast hoopt Zipse voor de M Performance-versie van de BMW i5 op net zo’n succes als bij de i4. ‘De volledig elektrische BMW i4 M50 heeft laten zien hoe BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit tot in de perfectie combineert. Het was wereldwijd het bestverkochte BMW M-model in 2022.’ Wanneer de i5 M Performance komt, maakt het merk nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)