Kijk, BMW presenteert weer eens een conceptcar die stiekem een productieauto is. De ‘Concept M135i’ is niet alleen een luide hint naar een vlot M Performance-model, maar tevens de eerste verschijning van deze generatie 1-serie met drie deuren. Gewoon een nieuwe carrosserievariant dus. Pluspunten voor het tussen-neus-en-lippen-gehalte van deze actie.

Maar goed, er staat een M op, dus wat zit er onder de motorkap? De 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor met Twin Power turbo levert volgens BMW ‘meer dan 300 pk’, wat ons zeer aannemelijk lijkt gezien dit blok in standaardconfiguratie al 306 pk ophoest. Over de versnellingbak rept BMW met geen woord, en foto’s van het interieur ontbreken; hè, verdorie. Help je ons hopen op een handbak?

Uiterlijk is de M135i behoorlijk aangedikt met flinke bumpers, 18-inch velgen, zwart verchroomde uitlaatpijpen en een paar accenten in mooie kleurtjes die het merk zich eigen gemaakt heeft. Verder hield M Performance zich uiteraard bezig met zaken als het onderstel en de remmen, waardoor dit een behoorlijk fijn bommetje zou moeten zijn.

De BMW Concept M135i wordt in Genève onthuld, maar op de uiteindelijke productieversie zullen we nog wel even moeten wachten. Daar is het immers een conceptcar voor.

Reacties

Meer van TopGear