Dat BMW met de nieuwe M3 zou gaan scoren, dat wisten we wel. Dat heeft de mannen uit Beieren er echter niet van weerhouden om hun fuifnummer voor het volgende modeljaar nog wat verder te verbeteren.
 
Een belangrijke technische wijziging is een nieuwe M DCT-versnellingsbak, die net als de DSG-transmissie van Volkswagen is voorzien van een dubbele koppeling. Dat betekent nog sneller schakelen door de zeven (!) verzetten, helemaal omdat je voortaan kunt beschikken over flippers aan weerszijden van het stuur. Acceleratietijden worden niet opgegeven, maar als je een beetje doorflipperd zal je wel in de buurt van de 1 seconde komen of zoiets.
 
De nieuwe versnellingsbak zou vanaf maart leverbaar moeten zijn, waarmee we zijn aanbeland bij het tweede ‘nieuwtje’. Dat is namelijk de introductie van de M3 sedan. Die maakt naar alle waarschijnlijkheid in januari al zijn debuut tijdens de autoshow van Detroit. Op de cabrioletversie van de M3 moeten we nog wat langer wachten, maar ongetwijfeld heeft BMW die voor het zomerseizoen van 2008 wel paraat.
 
Rest ons nog de M3 CSL, ofwel de lichtgewicht versie van de M3. Als je daarop zit te wachten, moet je nog tot 2009 geduld hebben. Of er nu eindelijk ook een stationcar M3 komt, is niet bekend. Ondertussen vermaken wij ons nog prima met de gewone M3…

Reacties

Meer van TopGear