Ruim op tijd voor Frankfurt heeft BMW op Pebble Beach alvast het doek van de nieuwe 4-serie-topper getrokken. Maak een buiging voor het nieuwste M-kunstje: de M4.

Uiteraard heet de auto, in de beste (?) BMW-traditie, voluit nog 'Concept M4 Coupé'. Waarmee het merk officieel wil zeggen: deze auto is nog niet definitief. Trappen wij niet in, Beierse vrinden. Als de productie-M4 er straks niet nagenoeg precies zo gaat uitzien, zoals alle vorige keren dat jullie dit trucje uithaalden, eten wij ons toetsenbord op.

Het uiterlijk van de M4 is alles wat je ervan mag verwachten: stoer, sprekend, stijlvol en vol interessante details, zoals de bekende power dome op de motorkap, het koolstofvezel dak en de air breathers in de voorspatborden, die mooi gecombineerd zijn met de bekende M-kieuwen. Aan de achterzijde prijken onder een koolstofvezel diffuser als vanouds vier uitlaatpijpjes, en de tweekleurige 20-inch velgen herbergen een stel keramische remmen van het formaat enorm. De carrosserie is afgemaakt in een speciale kleur, Aurum Dust, dat zo op het eerste gezicht veel wegheeft van het oude Phoenix Yellow dat vroeger op M3's te vinden was.

Zoals het hoort bij een 'conceptcar', wordt er nog niks gezegd over de motor. Dus zit er niks anders op dan afwachten tot de productie-M4, over niet al te lange tijd, daadwerkelijk wordt onthuld; en ondertussen (nog eens) te luisteren naar het geronk van die om en nabij de 450 pk sterke twinturbo zescilinder, deze keer omgeven door zijn illustere voorgangers. Veeg het kwijl eens van je kin.

 


Reacties