Had je heel graag de beestachtige BMW M4 GTS willen hebben? Maar was je tweede hypotheek niet rond voordat hij uitverkocht was? Bel je hypotheekadviseur dan snel op! Dit is de BMW M4 DTM Champion Edition, een GTS maar dan in mooiere kleuren en nóg zeldzamer.

De BMW M4 DTM Champion Edition heeft net als de GTS de aangepakte zes-in-lijn met waterinjectie. Het vermogen is eveneens 500 pk, dat is 69 pk meer dan de reguliere M4. Het koppel is een mooi rond getal: 600 Nm (+50 Nm). In 3,8 seconden zit de BMW M4 DTM Champion Edition op 100 km/u en hij sprint door tot 305 km/u.

In welke kleuren komt de BMW M4 DTM Champion Edition

Je mag geen kleur kiezen. Alle 200 exemplaren worden geleverd in Alpine White met M-striping. De buitenkant wordt opgeleukt met koolstofvezel speeltjes. Bijvoorbeeld een splitter, canards op de voorbumper, andere zijskirts en een diffuser. Dat hekwerk op de achterklep hoeven we niet op te noemen, toch? Die is niet te missen. De achterbank maakt plaats voor een rolkooi.

Je had de reden van de ‘DTM Champion Edition’ inmiddels vast wel geraden. Dit jaar sleepte Marco Wittmann de DTM-titel in de wacht voor BMW. Om dit te vieren komt BMW nu met dit speciaaltje. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Duitsland kost hij 148.500 euro. Wie weet, misschien is het wel een goede investering.

Reacties

  • Dev Zala heeft op 18 oktober 2016 geschreven:

    Deze auto laat mij fascineren, ik zou deze auto heel graag willen kunnen aanschaffen, als ik welvarend was zou ik hem zeker aanschaffen. Ik zou deze zeker met liefde behandelen dit is wel een stukje geschiedenis wat wij niet moeten vergeten. Het staat geschreven dat wij ermee rondrijden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)