[tg_video]//www.youtube.com/embed/M2J_zPTUHZY?rel=0[/tg_video]

BMW heeft een heel kort videootje de JijBuis opgeknikkerd van een man met een bril en een laptop. Ze zetten er enkel het bijschrift bij: 'BMW M is preparing something new'. Gaat het hier misschien om de M4?

Zoals jullie weten, heet de 3-serie Coupé voortaan 4-serie, en betekent dat dat de nog te introduceren M3 een vierdeurs auto is. En de tweedeurs vanaf nu M4 gaat heten. Een beetje raar, maar vooruit, alles zal wennen. En al helemaal met een soundtrack als deze.

Wat we tot nu toe weten over de nieuwe M4 (en M3), is dat hij een turbo-zescilinder krijgt toegewezen – een aangepaste versie van de 3,0-liter uit de 435i – die rond de 450 pk zal leveren. Het hoofd van de M-divisie heeft ons hoogstpersoonlijk verteld dat dit een van de beste motoren zal zijn die ze ooit maakten, dus dat belooft wat.

Ook is er veel aandacht besteed aan het verlagen van het gewicht, met als doel om vooral de rijervaring aan te scherpen en het bochtenwerk naar een nog hoger plan te tillen. En zien we dat goed? Komt de kleur Phoenixgelb terug, die we twee M3's geleden zo konden waarderen?

Hoe dan ook klinkt het allemaal erg veelbelovend, maar… klinkt het ook veelbelovend? Luister zelf. Als dit tenminste echt de M4 is. Wij denken van wel.

Update: jep, het was uiteraard de M4. Hier meer.

Reacties