De zomervakantie komt nu toch wel erg snel dichtbij. Ben jij al klaar om te paraderen op het strand? De BMW M5 was nog niet helemaal tevreden en gaat op de valreep naar de gym om zich nog even op te pompen. Het resultaat is de BMW M5 Competition Edition. Een soort remake (eigenlijk is ie nagenoeg hetzelfde, op de kleur na) van de BMW M5 30 Jahre. Oh, en die was 30 mille goedkoper.

De krachtkuur werpt zijn vruchten af. De BMW M5 Competition Edition is 40 pk en 40 Nm sterker. Het totale vermogen is dus 600 pk met 700 Nm koppel. Daardoor pompt de Fünfer in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Bij de Competition Edition krijg je bovendien een 10 millimeter verlaagde wielophanging en een stijvere afstelling van veren, dempers en stabilisatoren. BMW heeft ook een beetje zitten pielen met de stabiliteitscontrole voor meer sportiviteit. Dikke keramische remschijven zijn optioneel. Kost je wel 13.220 euro. Ka-ching.

En hoe herken je de BMW M5 Competition Edition?

Je komt de BMW M5 Competition Edition tegen in twee kleuren, Carbonschwarz metallic en Mineralweiss metallic. Van beide kleurtjes bouwt BMW honderd stuks. De nieren en kieuwen hebben een hoogglans zwarte afwerking gekregen. Past prima bij de gesmede 20 inch wielen in Jetschwarz met 265/35 banden voor en 295/30 achter.

Bij het interieur houden wij ons hart vast. BMW heeft er soms een handje van om over de top te gaan met logo’s, stiksels en embleempjes. Maar gelukkig, het blijft subtiel. Op de koolstofvezel sierlijsten lees je in welke van de 200 exemplaren je zit. De leren bekleding is gewoon zwart met contrasterende stiksels in Opalweiss. Je krijgt ook nog Anthrazit-vloermatten met Merino-lederen bies in Opalweiss. Duurst klinkende vloermatten ever. Muziek luisteren doe je met het 1.200 watt Bang & Olufsen High End Surround Sound System.

Voor de Nederlandse markt zijn er enkele exemplaren van BMW M5 Competition Edition verkrijgbaar voor 183.176 Euro. Ren direct naar de dealer, je kunt hem nu al bestellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)