De meeste autofabrikanten laten zich niet al te graag in de kaart kijken, maar BMW heeft er geen problemen om iets te verklappen van de plannen voor de komende jaren. Het moet gezegd, er staat nogal wat op stapel.

Maar dat moet ook wel als BMW in 2020 de doelstelling van twee miljoen verkochte voertuigen wil gaan halen. Om die verkoopgroei te realiseren, kunnen we op redelijk korte termijn alvast vier nieuwe modellen begroeten. Om te beginnen komt er een kleine 4×4 onder de X3, zodat BMW de strijd aan kan gaan met onder meer de Audi Q3 en de Volkswagen Tiguan. En ook het plan van een vierwielaangedreven Mini is nog steeds niet van tafel.

Voor de wat dikkere beurzen gaan ze zich in Beieren richten op een vierdeurs coupé waarvan we eerder dit jaar in Shanghai al een klein voorproefje kregen. En ook het in Frankfurt geïntroduceerde concept van de X6 wordt over niet al te lange tijd werkelijkheid.

Verder heeft BMW een aantal namen geregistreerd. Zo kunnen we een vierwieler verwachten onder de naam M10, de aanduiding 555 duidt op een extreme uitvoering van de 5-serie en naar de betekenis van de term Progressive Activity Sedan kunnen we alleen maar gissen. Volgens BMW wordt het een unieke interpretatie van een sedan. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Het zal wel een soort kruising worden tussen een station en een SUV met misschien een klein snufje MPV. Maar we zullen het wel zien.

Ondertussen heeft BMW ook snode plannen met zusje Rolls Royce. Er zou een kleiner model onder de Phantom in het programma moeten kopen, en ook deze auto zal ongetwijfeld nauw verwant zijn aan de 7-serie. En er zijn ook plannen voor een coupé, waarvoor de dit jaar in Genève gelanceerde 101EX Concept model staat. Genoeg nieuws? Dacht het niet. Want BMW zou overwegen om nog een vierde merk op poten te gaan zetten. Dat wordt dus geen overname van een bestaande fabrikant, maar een compleet nieuw merk dat onder de modellen van BMW zou komen te hangen. We gaan alvast een naam verzinnen.

Reacties

Meer van TopGear