Tja, het heet ook een wasstraat en geen waswoonerf, dus de aanname dat je er 50 km/u mag rijden, is een begrijpelijke. We kunnen er grapjes over maken, want niemand raakte gewond bij het ongelukje in het Brabantse Oss. Gisteren reed daar een BMW X1 (niet hierboven afgebeeld) met ‘zeker 50 km/u’ dwars door een wasstraat en kwam tegen een boom tot stilstand. De beelden van de nasleep zie je hieronder.

Omroep Brabant zegt dat het vermoedelijk gaat om een ‘klassiek geval waarbij gas- en rempedaal per ongeluk worden verwisseld’. Met wasborstel en al kwam de BMW er aan de andere kant van de wasstraat weer uit, stak twee fietspaden en een weg over en klapte daar tegen een boom. Gelukkig was er op dat moment geen verkeer.

Het ambulancepersoneel onderzocht de bestuurder, maar die hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De BMW nam ook het stoplicht (waar mensen kunnen zien of ze goed staan met de auto) mee naar buiten en een kei die al buiten lag, werd meters verschoven. Het zal wel eventjes duren voordat de wasstraat weer een isstraat is.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie