BMW heeft er een handje van om prachtige gestrekte conceptsedans te maken. Soms schoppen zulke auto's het tot een productiemodel – zoals met de 6-serie Gran Coupé gebeurde – maar meestal niet. Laten we hopen dat deze waanzinnige Vision Future Luxury wel een kans maakt.

De auto is, zoals de naam al aangeeft, vooral bedoeld om BMW's kijk op de toekomst tentoon te spreiden wanneer het aankomt op technologieën in constructie en connectiviteit. Tenminste, dat denken we, want we zitten al een half uur naar het persbericht te staren zonder dat we er een snars van begrijpen. Wat we er wel uit kunnen halen, is dat er voor de Vision Future Luxury een lichtgewicht bouwwijze met gelaagde composietstructuren is gehanteerd, en dat BMW's ConnectedDrive-systeem behoorlijk is uitgebreid met allerlei schermen om de bestuurder heen, een head-up display met augmented reality en een uitneembare tablet achterin. Ook zitten er lasers in de koplampen en ligt er zijden tapijt op de vloer.

Maar eigenlijk wordt onze aandacht vooral gevangen door de carrosserie. Net als de schitterende Gran Lusso van vorig jaar is dit weer zo'n BMW die je steeds meer adem beneemt naarmate je je blik over z'n details laat kabbelen. Alleen de lijn al, de gestrekte motorkap en korte kont, de enorme suicide-deuren, het wonderschone interieur, hier en daar wat subtiele hoekjes en vouwtjes die vorm met functie verenigen. Het is allemaal van een natuurlijke vanzelfsprekendheid die nergens beter past dan op een lange, lage sedan als deze. Als BMW voor haar nieuwe superdeluxe topmodel, dat mogelijk over een tijdje komt, stevig leunt op deze Vision Future Luxury, zul je ons niet horen klagen.

Excuseer ons, wij zwijmelen nog even verder bij bovenstaande foto's.

Reacties

Meer van TopGear