Er zijn plekken op deze wereld waar je als autoliefhebber een keer geweest moet zijn. Eén van die plaatsen is München, het bolwerk van BMW. Natuurlijk kun je ook voor een biertje prima terecht in München, maar dat is niet de hoofdreden waarvoor je als autoliefhebber naar de Duitse stad moet afreizen. Nee, een beter excuus is een bezoek aan BMW Welt en BMW Museum. Wij zijn er al geweest, dus neem maar van ons aan dat het de moeite waard is – net als het bier.

Nog even voor de beeldvorming: BMW Welt (het gebouw met de draaikolk) is het schitterend vormgegeven presentatie- en distributiecentrum voor de huidige producten van BMW. Er zijn allerlei auto’s, motoren, innovaties en technieken tentoongesteld, maar er worden ook dagelijks nieuwe BMW’s aan klanten afgeleverd. Je kunt er terecht voor een gratis bezoekje en een blik in de beleveniswereld van BMW.

BMW Welt
Entreeprijs 0 euro
Openingstijden: elke dag van 9.00-20.00 uur
www.bmw-welt.com

Eigenlijk nog leuker is het fonkelnieuwe BMW Museum. In het pand op loopafstand van BMW Welt en de fabriek waar onder meer de 3-serie gebouwd wordt, vind je de belangrijkste modellen uit BMW’s rijke geschiedenis. De auto’s staan overigens niet in chronologische volgorde in het museum, maar in een thematische reeks. Reken op thema’s als zes-in-lijn motoren en M-modellen gelardeerd met hoogtepunten uit de racerij en de geschiedenis van de Beierse motorenbouwer.

BMW Museum
Entreeprijs 12 euro
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 9.00-18.00 uur, zaterdag en zondag 10.00-20.00 uur.
www.bmwmuseum.com

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie