Een geoefende schade-expert ziet in één oogopslag dat een auto vijf jaar geleden een tikje kreeg van een Lidl-winkelwagentje met drie flessen cola, twee komkommers en twee tandenborstels met medium-hardheid. Het is een ambacht die zelfs in 2020 nog grotendeels hetzelfde is als 20 jaar geleden. Het Franse WeProov denkt daar iets aan te kunnen veranderen met de Proovstation.

De Proovstation is een soort bodyscanner voor een auto. Wanneer een auto door de scanner rijdt, neemt het apparaat met 25 camera’s een dikke 600 foto’s van het plaatwerk en van de onderkant. Binnen 3 seconden vertelt de scanner waar deuken, krassen en andere beschadigingen zitten. Ook geeft het apparaat direct een inschatting van de kosten.

Het kostte 2,5 jaar om de digitale schade-expert te ontwikkelen en het bedrijf claimt een 99 procent accuraat resultaat te bieden. Wat de bodyscanner voor auto’s kost en waar ze al in gebruik zijn, meldt het bedrijf niet. Is dit de toekomst van schadeherstellers? Of wachten we tot auto’s zichzelf repareren met nano-techniek?

Bodyscanner voor auto’s vindt alle schades

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)