Nog een reden voor BMW om het gewoon bij achterwielaandrijving te houden: het boevige deel van de clientèle komt een stuk verder. De verdachten in deze BMW 7-serie rijden een voorwiel kapot, maar door de aandrijving op de achterwielen kunnen ze nog een stukje door. Alleen dat sturen blijkt uiteindelijk toch wat lastig.

De inzittenden van de vluchtauto werden gezocht omdat ze geprobeerd hadden om bij een huis in te breken. De eigenaar van het huis had dit gezien op zijn bewakingscamera’s en schakelde de politie in. Hierna volgde een achtervolging van anderhalf uur, waarbij de BMW door het verkeer zigzagt. Dat gaat niet zonder brokken.

Na drie botsingen met nietsvermoedende automobilisten, verliest de BMW een band en zo schraapt de velg over de grond. Het asfalt werkt als schuurpapier, maar ook op drieëneenhalve wielen kan de BMW nog een stuk door. De rest van de BMW is er ook flink aan toe, en uiteindelijk komt de BMW tegen een vrachtwagen tot stilstand.

Te voet tegen het verkeer in

Twee van de vier verdachten blijven achter in de BMW terwijl de twee andere hun achtervolging te voet voortzetten. Daarbij springen ze over het muurtje dat de twee rijrichtingen scheidt. Ze rennen nog een tijdje, maar staken daarna hun vluchtpoging. Uiteindelijk worden alle vier de misdadigers opgepakt. Volgende keer toch met Quattro proberen?

Volkswagen Golf R

LEES OOK: Boefjes met VW Golf R stelen gouden toilet van 6 miljoen

De gouden troon heet ‘America’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear