Er was helaas geen poppetje van Guinness Book of Records aanwezig om het officieel te maken, maar wij hebben ooit het record voor De Langste Rit Ooit gevestigd. Het ging om een rit van Groningen naar Utrecht, maar de radio was stuk en gevoelsmatig hebben we een kleine eeuwigheid in de auto gezeten. Al claimde de navigatie dat het slechts twee uur was.

Muziek maakt elke rit beter, dat weet iedereen. Maar in de Amerikaanse staat Florida zijn ze van mening dat jouw muziek niet de rit van iemand anders beter maakt. Of de vrije dag van de mensen die langs jouw route wonen, bijvoorbeeld. Daarom kun je in Florida nu een boete krijgen als je muziek zo hard staat dat mensen buiten de auto het kunnen horen. Goed om te weten als je daar een keer met een huurauto rijdt.

Hoe hoog is de boete voor te harde muziek in de auto?

Volgens een wet die sinds deze maand geldt, kun je rekenen op een boete van 114 dollar (112 euro) als de muziek uit je auto 7,5 meter verderop nog hoorbaar is. In de buurt van kerken, ziekenhuizen en scholen zijn de regels nog strenger. Volgens NBC Miami komt de wet erop neer dat als de agent in een auto áchter jou de muziek uit jouw auto kan horen, je al in aanmerking komt voor een prent.

Advertentie

Reacties

  • Bennie heeft op 25 juli 2022 geschreven:

    Hoe zit dit in Nederland?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie