Laden, het gaat de komende jaren vast steeds meer een ding worden. Plug-in hybrides en elektrische auto’s worden steeds aantrekkelijker, ook voor mensen die geen eigen oprit hebben. Vaak kun je in de wijk laden, maar die palen zijn niet altijd vrij. Bovendien is de stroom goedkoper als je het zelf opwekt met zonnepanelen. Laadkabels over de stoep zullen dus ook steeds meer gaan voorkomen, wat gevaarlijke struikelsituaties kan veroorzaken. In Almere kreeg een man daarom een boete voor het leggen van een laadkabel over de stoep

De man uit Almere laadt zijn Outlander PHEV graag op met zijn eigen stroom. Die komt van de zonnepanelen op zijn dak en is dus min of meer gratis. In ieder geval een stuk voordeliger dan de elektropeut die uit de laadpaal verderop in de wijk komt. Het probleem is dat de Mitsubishi-rijder geen oprit heeft en dus een snoer over de stoep moet laten lopen. Hij zou speciale rubberen blokken gebruiken en ‘s avonds de boel goed verlichten, zodat niemand erover kan struikelen.

Het mag wel, maar er is een voorwaarde

‘Jarenlang was er geen enkele klacht, totdat er in mei van dit jaar ineens een brief van de gemeente op de mat lag’, meldt Omroep Flevoland. Hij moest 181 euro betalen voor een speciale kabelgoot. Volgens een nieuwe regel in Almere mogen er geen laadkabels meer over de stoep lopen, maar moeten alle EV-rijders een speciaal gootje laten aanleggen. De Outlander-rijder betaalde netjes, maar er kwamen geen aannemers om de goot te maken.

De boete voor laadkabel over de stoep hoeft niet betaald te worden, waarschijnlijk

Vorige week kreeg hij ineens een boete van 259 euro van de handhaving. De handhaving zou hem verteld hebben: ‘Dan moet je maar beter nadenken hoe je dat moet regelen voordat je zo’n auto koopt’. Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat de boete nog niet betaald hoeft te worden. Er wordt nu uitgezocht of de boete is uitgeschreven voor of na de aanvraag van de kabelgoot. Was de aanvraag van de kabelgoot eerder, dan hoeft er niet betaald te worden.

Advertentie

Reacties

 • Trt says at 29 juli 2021:

  ja en als iemand struikelt en letsel oploopt is de gemeente verantwoordelijk, want openbare weg. Dus hoewel t pietlullig klinkt, moeten zij wel handhaven.
  Meneer, gehandicapt of niet, had of zijn situatie uit moeten leggen en met spoed een gootje moeten krijgen, of gewoon tot ie een gootje had, elders moeten opladen. hoe lullig dat ook is.
  Het enige echt vreemde van het verhaal vind ik dat ie geen boete hoeft te betalen als zijn aanvraag eerder binnen was gekomen. Dat is meten met 2 maten. Zou t zelfde zijn als wanneer iemand alvast een huis bouwt terwijl de vergunning nog in aanvraag is. Klopt niet. meneer wist dat er geen kabel mocht lopen en hoe jammer ook voor hem, boete is dus terecht.

  • Bert says at 29 juli 2021:

   Je moest eens weten dat veel stoepen in Nederland nog slechter zijn dan een kabel over de stoep . Denk daar maar een over na .

   • Frank says at 29 juli 2021:

    Dus zolang er nog slechtere stoepen zijn kan die kabel blijven liggen? Wat een onzin.

    Reply
   Reply
  Reply
 • Paul says at 29 juli 2021:

  Ha,Ha die stekker kan je er niet zomaar uit trekken.

  Reply
 • Minor says at 28 juli 2021:

  Als gemeente’s groen willen worden en. Alles autoluw willen maken. Moeten ze ook alternatieven aanbieden en voldoende laadpalen aanbieden.

  Reply
 • Ad says at 28 juli 2021:

  Deze man is ook nog gehandicapt.

  Reply
 • Ad says at 28 juli 2021:

  Deze man is ook gehandicapt.

  Reply
 • Mick says at 28 juli 2021:

  Terecht dat dit aangepakt word je breekt je nek als zo’n kabel over de stoep ligt vooral als het donker is

  • Crea says at 28 juli 2021:

   Jij bent gek om zo’n antwoord te geven

   Reply
  Reply
 • Gezond verstand says at 28 juli 2021:

  Wat een jalouzie van mensen die niet elektrisch kunnen of willen rijden.Met rubberen gele schuine drempels van 10 cm breed kan iedereen ze zien en ook een rolstoel gaat hier probleemloos overheen.

  • Denem says at 28 juli 2021:

   En zo is het
   Wie heeft er een eigen oprit om de auto op te laden?
   M.a.w. het elektrisch rijden is niet voor de gewone man.

   Reply
  Reply
 • sjef says at 28 juli 2021:

  Niet moeilijk doen gewoon die stekker eruit trekken en bij betreffende auto leggen

  Reply
 • Mike says at 28 juli 2021:

  Terecht dat dit aangepakt wordt. Elektrisch rijden is onpraktisch, duur, gesubsidieerd door de belastingbetaler die wel een echte auto rijdt, en vooral asociaal dus. Zoals ook blijkt uit het leggen van een struikeldraad omdat het deze profiteur zo uitkomt om zijn speelgoed goedkoop op te laden. Aanpakken!

  • Ad says at 28 juli 2021:

   Deze man is ook nog gehandicapt. Profiteur fraudeur.

   Reply
  • Ad says at 28 juli 2021:

   Deze man is ook nog gehandicapt.

   Reply
  Reply
 • AalfredAlfred says at 28 juli 2021:

  Het is een kabel he, geen volle brandslang….Afslaan, doorrollen en opstaan…

  Reply
 • Bert says at 28 juli 2021:

  Deze boa krijgen de opdrachten om te handhaven van de gemeente waar zij in dienst zijn

  Reply
 • Carl says at 28 juli 2021:

  Kabels horen niet op de stoep. Enige tijd geleden moest ik me per rolstoel, vanwege een gebroken been, verplaatsen. Je moest eens weten hoe vervelend het dan is om obstakels als kabels tegen te komen. En wat als iedereen zo’n auto voor de deur heeft en iedereen een kabel neerlegt, ik moet er niet aan denken. Dus aub geen kabels op de stoep!

  • Alfred says at 28 juli 2021:

   Het is een kabel he, geen volle brandslang….

   Reply
  Reply
 • Almere says at 28 juli 2021:

  Verhaal klopt van geen kant en is klakkeloos overgenomen van andere website heel jammer

  Reply
 • Lesley says at 28 juli 2021:

  Handhavers en boa’s. Kansloze wannabe cops met een attitude problem. Afschaffen die Melkertbanen.

  • Rebo says at 28 juli 2021:

   Deze mensen houden zich gewoon aan de regels. Wil wel eens zien als jij over zo’n kabel struikelt.

   Reply
  Reply
 • Willem says at 28 juli 2021:

  Dit land gaat kapot aan regels en vooral aan Handhavers.

  Reply
 • Driek says at 28 juli 2021:

  Ach ja, zo nu en dan krijgt zo’n nieuwe handhaver zijn opschrijfboekje en potlood en zoiets moet natuurlijk wel passend ingewijd worden, dus schrijft zo’n figuur de eerste de beste bon uit. Geheel terecht volgens de letter van de wet, geheel onterecht voor iedereen die wel redelijk kan denken. Helaas heeft de rechter zo’n pannenlikker meestal gelijk: want regels zijn regels…

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie