Geef toe: jij hebt het ook wel eens gedaan. Je rijdt op de snelweg, er komt een heerlijk fout nummer op de radio en je kunt het niet helpen om even aan de volumeknop te draaien. Vervolgens geef je je stembanden een optater en blèr je schaamteloos mee. Maar pas op, je krijgt zo een boete voor zingen in de auto!

Ene Taoufik Moalla reed op 27 september jl. in Montreal naar de winkel om een fles water te halen. Toen ‘Gonna Make You Sweat’ van C+C Music Factory uit zijn speakers knalde, zong hij uit volle borst mee. Het enige wat boven het geluid van zijn zangtalenten uitkwam, waren de politiesirenes achter hem.

Eerst dacht Taoufik dat de politieauto’s ergens heen moesten en liet hij ze voorbijgaan. Daarna lieten de agenten echter weten dat ze voor hem kwamen. ‘Ik stopte en vier politieagenten kwamen naar mijn auto gelopen. Twee aan elke zijde’, aldus Moalla. ‘Zij inspecteerden de binnenkant van mijn auto en vroegen me of ik aan het schreeuwen was. Nee, zei ik. Ik was gewoon aan het zingen.’

De boete voor zingen in de auto kost je…

De politie reageerde vervolgens met het uitschrijven van een boete van 149 dollar voor verstoring van de openbare orde. Onbekend is of hij de boete voor zingen in de auto kreeg of dat het om de kwaliteiten van zijn gezang ging. Taoufik Moalla heeft protest tegen de bekeuring ingediend. Het is nog niet bekend wanneer hier uitspraak over gedaan wordt.

Via: Montreal CTV News

Dit liedje zong Taoufik Moalla

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)