De eerste twee weken van december stond er een ‘slimme camera‘ te controleren de N201 in Amstelhoek. Het apparaat kijkt van bovenaf of een bestuurder een telefoon in zijn of haar handen heeft. Een persoon checkt vervolgens of het echt om een telefoon gaat en als dat zo is, dan krijgt de bestuurder een boete thuis. De camera betrapte honderden mensen.

Rond de kerst vielen de paarse enveloppen op de deurmatten van de bestuurders. Maar zij hoeven de boetes nu niet te betalen. Op alle boetes van de slimme camera langs de N201 staat de plaatsnaam verkeerd. De boetes zijn dus ongeldig. ‘We hadden de boetes wel opnieuw kunnen sturen, maar we vinden het coulanter om ze nu kwijt te schelden’, laat een woordvoerder van het OM weten aan NOS.

De slimme camera werkt niet perfect

Dat de camera’s relatief nieuw zijn, blijkt uit dat ze niet perfect werken. Het AD berichtte vorige week over een bestuurder die een boete thuis kreeg omdat hij zijn portemonnee vasthield tijdens het rijden. Hoe hij het zo zeker wist? Zijn telefoon is wit en op de foto had hij een zwart object vast.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear