Het filosofische raadsel ‘als een boom in een bos omvalt en er is niemand in de buurt om het te horen, maakt het dan geluid?’ kun je tegenwoordig vervangen door ‘als een boom in een bos omvalt en er is niemand in de buurt om het te filmen, is het dan wel gebeurd?’. De eerste reactie van veel mensen bij een ongeluk is vaak het tevoorschijn halen van de telefoon. Normaal is dat vooral niet heel fatsoenlijk, maar als je het doet als bestuurder, is het ook nog eens illegaal.

Gisteren stond er op de snelweg A50 bij Apeldoorn een vrachtwagen in de fik. Uiteraard vormt zich hierdoor een enorme file en veel mensen trokken hun telefoon, zo ook bestuurders. Zo kon de politie maar liefst 37.848 euro aan boetes uitschrijven. Ruim 150 mensen kregen 240 euro boete, plus de 9 euro fooi voor de administratie. De boetes voor de filmers van de brand zijn alleen uitgeschreven aan bestuurders. De vrachtwagen brandde volledig uit, maar gelukkig bleef iedereen ongedeerd.

Boetes voor filmers brand

‘Het voorval trok veel aandacht van bestuurders aan de andere kant van de snelweg. Collega’s zagen dat vele bestuurders de brand, al rijdend, vanuit hun auto filmden. Dit resulteerde in een enorme filevorming omdat zij de aandacht niet bij het verkeer hadden. Collega’s hebben hierbij 152 (!) bestuurders op kenteken bekeurd. Zij zullen binnenkort post ontvangen van het CJIB’, zo meldt de politie op Facebook.

De brandende vrachtwagen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie