‘Vanavond vieren we dat we ze echt hebben gemaakt. Ze doen het daadwerkelijk. Ze zijn geweldig’, zegt Robert Bollinger, CEO van start-up Bollinger Motors, nadat hij zijn B1 SUV en B2 pick-up onthulde. Deze auto’s, die ontworpen hadden kunnen worden door een kind van zes, zijn dus echt in productie genomen. Hun simplistische (gebrek aan) ontwerp maakt ze cool. Er is echter niets kinderachtigs aan de specificaties.

Prestaties van de Bollinger B1 en B2

Bollinger beloofde ons eerder dat de B1 en B2 beide 365 pk en 640 Nm zouden produceren. Door de ontwikkeling van batterijen en EV-technologie kunnen de beide auto’s nu 614 pk en 905 Nm naar de wielen sturen. De actieradius is zo’n 320 kilometer. De accu moet binnen 75 minuten weer opgeladen zijn. De Bollingers hebben een laadvermogen (dus wat je achterin kunt gooien) van 2.268 kilo. Dat is ook het totaalgewicht van de grotere B2.

De Bollinger B1 SUV en B2 pick-up zijn goochelaars

Hooggeëerd publiek, kijk hoe wij deze vrouw van vier meter dwars door de auto heen steken. Het kan in de Bollinger B1 en B2, omdat er geen verbrandingsmotor in de weg zit. Bollinger krijgt een doorlopende laadruimte die over de volledige lengte van de auto strekt. Het idee erachter is dat je makkelijker lange voorwerpen kunt vervoeren. Het gebrek aan een verbrandingsmotor helpt ook bij het offroaden; de overhangen zijn kort en de wielbasis is 266 centimeter.

Reacties

  • Tomer van den Heuvel heeft op 2 oktober 2019 geschreven:

    hij lijkt een beetje op de hybride auto van topgear uk

    Reageer
  • he daar heb je kakker heeft op 2 oktober 2019 geschreven:

    licht het aan mij of lijken die autos kogelwerend ik vind ze echt zo type met een goede bepatsering

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear