Wij hebben door de jaren heen niet echt vrienden gemaakt onder cara-fans, ofwel de sleurhuttenbrigade. En inderdaad, we zijn hier en daar misschien wat te hard voor ze geweest, maar aan de andere kant: als je kijkt naar alle files en ellende die zij hebben veroorzaakt, dan is het misschien ook wel terecht.
Laten we de strijdbijl begraven en de vreemde gemeenschap van mensen die een miniatuurhuis op wielen achter hun auto naar Zuid-Frankrijk trekken, omarmen. Met een naam als Bowlus Road Chief, heeft deze caravan in ieder geval al een streepje voor.
Shinen met je Bowlus Road Chief
Kijk er niet direct naar, want de vliegtuigkwaliteit aluminium zal je netvlies beschadigen. Het lichte metaal is urenlang met de hand gepolijst om het zo te laten blinken. Met een goede reden: als je de Bowlus Road Chief in de wildernis parkeert, weerkaatst de caravan de omgeving en steekt het ding tenminste niet af als een witte klodder.
De velgen zijn zwart geverfd waardoor het lijkt alsof de Bowlus zweeft op het wegdek. Alsof Luke Skywalker zijn lightsaber heeft opgeborgen en op vakantie is. Bowlus gebruikt 2024-aluminium, wat iets zegt over een hoge concentratie koper. Het klinkt vooral cool, omdat het lijkt alsof het uit de toekomst komt.
Wat zit er aan de binnenkant van deze spiegel?
In de Bowlus Road Chief is de stoelbekleding gemaakt van geweven veganistisch materiaal. De afwerking is van walnoot, berk en aluminium en het hele interieur geeft je het gevoel alsof je op een jacht zit in Monaco, wat nogal romantisch klinkt, maar wel werkt. De 4-kWh batterij biedt voor zeven dagen stroom buiten de gebaande paden. Wellicht slim om je powerbank voor je telefoon mee te nemen, voor het geval dat.
Andere toevoegingen die Bowlus heeft gedaan, zijn wat kitscheriger. Zo hebben ze meteorologische instrumenten aangebracht die iets weg moeten hebben van de brug van een schip. Ook is er een ‘gemonteerd dagboek’ voor de inzittenden om ‘alle fantastische avonturen bij te houden.’ ‘Dag 72: Papa laat ons nog steeds die vervloekte caravan poetsen. Stuur hulp. En schone kleren.’
Het prijskaartje van deze caravan
Nu zul je vast denken, ach joh, spiegelend caravannetje, doen we even. Nou, dan heb je het goed mis. Tenzij je ergens nog 206.000 euro hebt liggen, moet je zelf aan de slag om je Beyerland flink te polijsten. Je kunt de sleurhut ook op afbetaling kopen, dan betaal je 240 maanden lang 1.090 euro (wat neer komt op 261.600 euro). Dan is hij, na twintig jaar, eindelijk van jou.
En dan moet je ook nog een auto zoeken die sterk genoeg is om je Bowlus te trekken, twintig jaar lang. Ondanks alles willen we de caravans nog een tweede kans geven. Dus, Bowlus, als jullie morgen even zo’n caravan bij ons afleveren, dan zullen we een tijdje op hem passen. Zeg maar voor altijd op hem passen.
Joostmagtweten heeft op 22 september 2019 geschreven:
Qua uitstraling bijzonder, maar daar blijft het ook bij.