Hoera, je kunt toch in Nederland een Cybertruck kopen. Of tenminste, daar lijkt het op. En je moet ruim drie ton over hebben. Andere fans moeten het doen met een dekentje of een bieropener met de pick-up erop. Mocht je er toch eentje weten te bemachtigen, is dit wel een leuke. Het Amerikaanse bedrijf Living Vehicle bouwt de Cybertrailer: een caravan met het hoekige ontwerp van de pick-up van Tesla.

De makers noemen de Cybertrailer trouwens een RV, maar in dit geval is het geen camper, maar een trailer die een trekkende auto nodig heeft. Dat hoeft niet de pick-up van Tesla te zijn. Voor alle EV-rijders is het handig om voor deze caravan te gaan, want met de zonnepanelen op het dak kun je een elektrische auto opladen. Dit gaat overigens maar met zo’n 1 kW, dus je moet wel lang kamperen (en zuinig aan doen) voor een volle accu.

Cybertrailer haalt water uit de lucht

Naast het opwekken van energie heeft de Cybertrailer nog een duurzame feature voor in the middle of nowhere. De zonnepanelen op de CyberTrailer kunnen overtollige zonne-energie gebruiken om vocht uit de lucht om te zetten in zuiver drinkwater. Op een zonnige dag kun je tot wel 19 liter drinkwater uit de lucht plukken.

Living Vehicle is nog bezig met het uitwerken van de plannen. Je kunt wel alvast plekje op de reserveringslijst kopen voor 100 dollar. 80 procent van die reserveringsplekken is al vergeven. Ergens volgend jaar moeten de leveringen beginnen. In aanloop naar de leveringen moeten er meer foto’s van het caravan verschijnen. Klanten betalen bij het afrekenen omgerekend ongeveer 160.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)