Parkeren is al een tijdje een probleem in de wijk Jaruzalem in Amersfoort. Er werd al eerder een Citroën C1 volgehangen met vellen papier waar minder fijne uitspraken als ‘koop een fiets’ op stonden. Dat is nog niet zo erg, maar de daders gebruikten behanglijm om de papieren te plakken. Bij nog een auto werden de wielmoeren losgedraaid en bij een andere auto werden de banden lek gestoken.

Vrijdag was het weer raak. Een huurauto van een stratenmaker werd volgeschreven met onaardige leuzen. Michel de Ouden was met zijn collega’s aan het werk in het centrum toen zijn vader langs kwam en hem vertelde dat het beter was om zijn auto te verplaatsen. ‘Ik had mijn auto naar de garage gebracht en een huurauto meegekregen. Die had ik vanwege mijn werk even in het Gildekwartier geparkeerd, maar daar is het parkeren met een vergunning. Mijn vader heeft de auto voor mij weggezet aan de Bladweg’, zegt Den Ouden tegen het De Gelderlander.

‘Niet een plek waar ik hem zelf zou neerzetten’

Toen hij even later terugkwam, zat zijn auto helemaal vol met teksten die zijn aangebracht met een watervaste stift. ‘Ik zag wel allemaal mensen uit het raam kijken, maar niemand heeft mij aangesproken. Mijn vader had de auto tegenover garageboxen geparkeerd, niet een plek waar ik hem zelf zou neerzetten, maar er zat nog een hele straat tussen en er was ruimte voor gebruikers van de boxen om er in en uit te gaan’, zegt Den Ouden.

Op de auto zijn teksten te lezen als ‘aso’, ‘sukkel’ en ‘dit is geen parkeerplaats dus rot op’. De parkeerproblemen in de buurt ontstonden toen in de aangrenzende wijk het Gildekwartier het verplicht werd een parkeervergunning te hebben. De gemeente kijk nog naar een oplossing.

Foto: Michel den Ouden via De Gelderlander

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)