We weten allemaal dat Brabus in staat is om een Mercedes-Benz flink onder handen te nemen. Wanneer je geen genoegen neemt met de G-klasse met zijn 6.0-liter V12 Biturbo of een Mercedes CLS met 600 pk, dan reis je even heen weer naar Bottrop en zeker weten dat je met een glimlach en een véél dikkere auto thuiskomt.

Alles is mogelijk bij Brabus en dat is waarschijnlijk precies de reden waarom de Unimog Black Edition bestaat. De auto, of laten we zeggen vrachtwagen, is gebaseerd op de U500 Unimog, ’s werelds beste off-roader zonder rupsbanden.

Vanbinnen is de auto met zwart leder bekleed en ook mogen de nodige snuisterijen zoals een DVD-scherm, verwarmde stoelen en zelfs bekerhouders niet ontbreken. Aan de buitenkant zien we eigenlijk alleen maar verchroomde items: de uitlaatpijpen, het chromen trappetje naar de cockpit en zelfs het achterdek is met het glimmende materiaal bedekt. Brabus, je denkt ook aan alles…

Toen we er hier op de redactie één wilden bestellen kregen we te horen dat Brabus er maar een paar van gaat maken. Waarschijnlijk voor de mensen die alles hebben en mensen kennen die de juiste mensen kennen die weer mensen kennen die auto’s produceren.

De kleine hoeveelheid Unimog Black Edition exemplaren die gemaakt zullen worden gaan – hoe kan het ook anders, naar het Midden-Oosten. Daar zullen de auto’s worden afgebeuld totdat ze stuk zijn. Iets wat waarschijnlijk nooit zal gebeuren…

   

 

Reacties

Meer van TopGear